Tisdagen den 10 januari 2023: Skitväder och skitkropp


 Kära dagbok…

Blött på Drottninggatan mot Carolinabacken januari 2023

På väg till jobbet genom ett slaskigt Uppsala.

Skitväder och skitkropp – det är det som råder nu. Men det är bara att försöka ta sig igenom regn, rusk och slask och kämpa med en kropp som inte vill samarbeta. Det är tur att jag kan gå till och från jobbet och stå och jobba på jobbet. 

Riktigt mörkt och blött var det i morse när jag gick till jobbet och i kväll när jag gick hem. Vinterbootsen åkte på igen, för det var snöslask i morse. Nu är det nästan snöfritt igen. Det regnade lite på hemvägen.

Några storverk har jag inte gjort på jobbet idag, men jag är glad att jag har en bra chef och fina arbetskamrater. Det är inte alltid lätt att hålla ihop, men tack vare förståelse går det.

∼ ♦ ∼

Jag ska inte sitta länge vid datorn nu här hemma, för det tycker inte ryggen om. Men när jag kom hem fick jag smaka en tesked eller två av Annas nykokta, ljuvligt goda äpple- och ingefärsmarmelad. Så otroligt gott att jag hoppas på lite ost och kex och mer marmelad senare. Min kvällsmat blev lite frugal, ostmackor och kaffe.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.