Tisdag kväll den 3 januari och onsdagen den 4 januari 2023: Lugn och uthållig, med dygnvändning och orange orgie


 Kära dagbok…

Det blev ju ingen middag på lokal med en kompis igår. Plötsligt insåg jag att jag inte hade nån middagsmat som alternativ. (Fast det hela var förstås värre för min kompis, nåt jag givetvis inte berättar om här.) Det fick bli hämtmat till Anna och mig. Anna behövde nämligen också äta när hon kom hem från jobbet. Jag föreslog att vi skulle testa nyöppnade Benne i Kvarnen. Glatt överraskad blev jag! Maten var både billig och god, portionerna tillräckliga (vi tog inget extra och inga tillägg). Pastan var färsk och fin. Anna valde en rätt med svamp och tryffelsås, jag valde ostsås till mina pastasnäckor (gnocchi). Vi tog var sin julöl till maten.

Jag läste en del i min bok på gång, den tredje julklappsboken från 2022 jag läser. Jag har redan läst mer än en tredjedel av boken, så jag får hejda mig lite eftersom jag tror att det här är den sista boken i serien om Ruth Galloway. Tyvärr! Jag hade hoppats att Ruth och Kate skulle flytta till Uppsala, till exempel.

Kvällen avrundades med två avsnitt av The Crown. Just nu pågår Charles  (prins på den tiden) och Dianas skilsmässa. Tungt…

∼ ♦ ∼

Kaffemugg i mörkret

Kaffe på sängen i mörkret i morse.

Jag har vänt på dygnet. Trodde inte det var möjligt, jag är ju en sån morgonmänniska. Men det är så mysigt att sitta uppe längre än till klockan 22 när man kan! På nätterna sover jag sisådär på grund av värken eller att jag gör nån oförsiktig rörelse så det hugger till. Även sambon sover sisådär, mindre på tidigar morgnarna men längre än jag på förmiddagarna. Jag tömde kattpottorna medan kaffet bryggdes som vanligt. Sen låg jag i mörkret i sovrummet och sippade kaffe och kollade Instagram med mera på mobilen. Läsa min bok hade jag behövt tända lampan för att göra och det lät jag bli. Det var mysigt ändå att dricka kaffe på sängen och mobilsurfa.

Jag åt fil med bär och banan innan jag gick iväg till Centralbadet för att simma. Det gick bra att simma idag trots alla krämpor. Jag slog rekord igen, idag blev det hela 36 längder. Mitt mål för våren är 40 längder. Det låter lite, men det är ju så att en eller två kommande operationer sätter stopp för min simning på grund av infektionsrisken, mest. I vart fall funkade mina nya badskor bra, de var inte ett dugg hala. Simbrillorna hade jag också på. Jag ser nog proffsigare ut än vad jag är. Jag simmar lugnt, men uthålligt. Nu hänger baddräkten på tork i badrummet.


Hungrig som en varg var jag som vanligt när jag kom hem.
Det blev dubbelsovlade mackor med kalkon och ost, uppvärmt kaffe och läsning till det. Anna hade kokat potatis till både sig och mig, men hon åt lax till sin och behövde äta middag före mig. Jag åt i mera vanlig tid och då blev det Annas kycklingpannbiffar från februari 2022, gräddsås (gick ut i december 2022, gjord på mjölk som var bäst före den 27 december också), lingon och gurka till potatisen. Allt smakade toppen!

∼ ♦ ∼

Jag funderar… I nya Bokrummet finns en läshörna. Dessvärre består den av Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen. Katterna har legat mycket i den och zebraklädseln är väldigt hårig. Under behöver fåtöljen kläs om. Det vore så mysigt att kunna sitta där och läsa – jag var och hämtade ett nytt bokpaket, denna gång från Bokus och dess pocketrea från mellandagarna, på eftermiddagen, så det finns mycket att mysa med. Sen min reclinerfåtölj formerly known as Bästefåtöljen pajade får jag bara ont i ryggen när jag sitter i den. En omklädning av Farfarsfåtöljen står alltså på fixa-listan! (Jag tror för övrigt att en händig säkert kan laga reclinern.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.