Tisdagen den 27 december 2022: Vardag på distans


 Kära dagbok…

Jag hade satt larmet på sju i morse, men vaknade tidigare. Gick upp, tog det ganska lugnt och långsamt. Tömde kattpottorna och fyllde på sand innan jag duschade. Läste tidningarna – både UNT och Uppsalatidningen hade kommit – och drack kaffe vid köksbordet innan jag satte mig vid datorn för att jobba. Jag reste mig ett par gånger och gick omkring lite för ryggens skull. Vattnade bland annat krukväxter, vilket behövdes. Jag hade handledsstödet på när jag jobbade. Det gick ganska bra att skriva med det.

Frukost åt jag först efter morgonmötet. Det blev fil med bär, banan, kanel och flytande honung. Anna åt samtidigt som jag och fick lite fil av mig eftersom hennes yoghurt nästan var slut. Vi skrapade var sin Sverigelott efter frukosten. Av Annas snälla mamma fick vi fem stycken i julklapp. De två första var det dessvärre ingen vinst på, men roligt att skrapa är det ändå.

Två skrapade Sverigelotter

Roligt att skrapa julklappslotter, men ingen vinst på nån av dem.


Det var inte jättemycket på jobbet idag,
men det blev lite intranätjobb, några mejlerier och så nåt möte. Jag kortade ner en artikel som nån annan hade skrivit för att texten ska passa intranätet. I morrn ska vi ha strukturmöte via Zoom på eftermiddagen. Det brukar vara möten på minst två timmar. Sen är jag väl helt slut. Då passar det bra att simma och basta. Jag kanske till och med äter eller tar en drink på stan efteråt.

Till lunch hade jag tänkt äta risgrynsgröt, men så blev det ett par ägghalvor, lite lax, nån sillbit, en skiva kalkon och en ostmacka, inget jag behövde värma. Tisslingarna fick tonfisk. Efter maten åkte jag ner med sopor som värsta bagladyn. Det var pappersförpackningar, kompost, kattskit och glas. Astungt och glasen skulle ju ut i garaget. Men det gick. Allting går utom tennsoldater och små barn. Med handledsstödet på och de tyngsta soporna i vänstern funkade det för mig, i alla fall. Och belöningen blev sen riktig go-fika med tre sorters hembakade kakor och några köpes. Det gäller att inte bli för smal.

∼ ♦ ∼

Idag kom det både julkort och flyttkort med snigelposten, men även en räkning. Den har jag lagt in för betalning nästa månad.

Vädret har varit si och så under dan. Det har snöat och temperaturen har legat runt nollan eller strax över. Det är halt.

Vi halkade iväg till Korgtassen för att handla när jag hade slutat jobba. Anna gör en grönkålspaj med ost. Till den blir det sallad. Det ska bli gott med nåt vegetariskt. Jag har tömt diskmaskinen och dukat. Det är svårt med handleden som vid minsta vridrörelse bränner till som eld och gör att jag bara vill släppa det jag håller i.

∼ ♦ ∼

Och jag vet. Jag borde ha köpstopp på böcker, men… Nu var det så att Bokus har pocketrea och jag klickade hem sju böcker för totalpriset 223 kronor. Det kunde inte hjälpas.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 27 december 2022: Vardag på distans

  1. Det är lite efterdyningar att ta hant om efter jul, först skall det släpas in en massa, sen släpas ut 🙂
    Skönt med lite julbad/bastu tänker jag 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.