Julen 2022 del fyra: Julavslutning med stil och smak


 Kära dagbok…

Annandag jul

Hurra! Julen 2022 är över. Det är slut på frosserier och överdrifter av fet mat, alkohol, godis och köphysteri. Eller..? Det är tisdag och vardag och jag jobbar hemifrån. Det är så pass lugnt att jag kan knacka ner några rader mellan varven.

Vi avslutade julen med stil och smak. När Anna hade jobbat färdigt mellanlandade hon hemma. Vi halkade tillsammans ner på stan för att kolla rean. Det hade blivit mildgrader och var jävligt halt. Men varmare väder är bättre för mina onda händer. Jag kände bara lite av det onda.

Jag var främst ute efter badskor, simglasögon och handskar. Två av dessa kom jag hem med. Men det som överraskade mig själv var att jag fick påssjuka och unnade mig en riktigt dyr och varm dunjacka i favoritfärgen orange från Marty. Jag har aldrig varit där inne tidigare. Där fanns riktigt snygga kläder, men jag nöjde mig med jackan trots att vi var där två gånger – Anna var också ute efter nåt varmt ytterplagg. Detta och en stunds vila för trötta fötter krävde en rejäl go-fika på Landings.

Även Anna hittade nåt till sist, men det får hon berätta om själv. När vi kom hem grävde jag i min påse. Handskarna var finfina, jackan übersnygg och simglasögonen… Tja, dem ska jag testa i morrn, troligen.

Annandag jul avslutades med rester. Jag tog två portioner mat och det har jag gjort alla juldagar, men bara fotat en. Annas snälla mammas kycklingköttbullar är äntligen förevigade också liksom kycklingprinskorven. Det blev ett par snapsar och jag hittade en flaska mumma gömd i skafferiet. Kvällen avslutades med julklappsbokläsning och en assiett julgodis från juldagen, kompletterad med nån skumtomte och nån kola. Magen buktar ut igen.

Jag hade tänkt ringa Tom under julhelgen, men jag kände mig inte tillräckligt glad och pigg för det. Ett svar på mitt mejl som jag skickade före jul kom på annandagen och jag ska givetvis svara på det.

Julen 2022 avslutades ganska tidigt för min del eftersom jag skulle upp och jobba. Jag var väldigt trött trots att jag inte hade haft så ont under dagen, men det berodde väl på all turbulens, all saknad, all förtvivlan under juldagarna. Citrus, oturskissan, verkade också lite medtagen efter julfirandet.

Citrus halvsover på kuddarna i soffan i Salen

En medtagen liten oturskissa vilar efter julfirandet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Julen 2022 del fyra: Julavslutning med stil och smak

 1. Kul att fynda när man hittar det man verkligen behöver !
  Simglasögon är skönt att ha, jag blir stel i nacken annars när jag simmar.
  Vi har lite jul kvar att fira, pga sjukdom, men ganska skönt att få det lite uppdelat med matfrossa 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag blev glad för allt jag köpte, men badskor är verkligen nåt jag måste skaffa mig – lårbenshalsarna är i fara!

   Hoppas sjuklingarna kryar på sig och att ni får fira jul igen, men bra med ett litet uppehåll, kanske. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.