Ett rödvin: GR-174 2021


Ett inlägg om spanskt rödvin.


 

GR 174 2021

En spanjack som inte smakar smärkola.

En kylig decembersöndag blev jag bortbjuden på middag hos en god vän. Vännen känner till min fäbless för italienska rödviner, men dristade sig ändå att bjuda på ett spanskt rött, GR-174 2021. Dessutom drack vi det till laxpasta.

Det här vinet från Katalonien är fylligt, strävt och har hög fruktsyra. Det är gjort på hela sex olika druvor – garnatxa, cabernet sauvignon, syrah, samsó, merlot och cabernet franc. Färgen är mörk och blåröd.

Vinets alkoholhalt ligger på hela 15 procent, sockerhalten är mindre än 0,3 gram per 100 milliliter. På prislappen: 179 kronor.

Systembolaget rekommenderar vinet till grillade rätter av lamm- och nötkött, men vi åt som sagt laxpasta.

Så här beskriver Systembolaget vinets doft och smak:

”Nyanserad, mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, viol, skogshallon, choklad, mörka körsbär och kanel. […] Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, viol, mörka körsbär, choklad, skogshallon och örter.

Min näsa och gom håller med om viol, mörka bär och choklad. Det här var ett kraftfullt vin med mycket smak som dröjde sig kvar länge. Märkligt nog passade det utmärkt till maten. Värdinnan saknade kapris i maten, men det var nog lyckat med tanke på vinet.

Jag är positivt överraskad över detta spanska vin som smakade allt annat än smörkola.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett rödvin: GR-174 2021

  1. Trevligt att bli överraskad när det är positivt !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.