Torsdag kväll den 1 december och fredag förmiddag den 2 december 2022: Fullt ös och en vilohelg på det


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan so busy

Fullt ös igår kväll – och framöver.

Torsdagskvällen bara försvann. Jag tror att jag satte mig ner för dan och kvällen nånstans vid 20-tiden. Det var fullt ös. Först jobba – och det var ju inte nån av mina bästa arbetsdagar igår – sen till Main Street för att lämna och hämta grejor. Därefter simma och duscha förtton gånger. Sen hem. Fixa med lite diverse, ta reda på ren och torr tvätt, tvätta en maskin till, kasta i mig ett par mackor och qwarj, ge katterna mat och gos, starta diskmaskinen och åka ner med sopor. Ja, klockan var mycket när jag äntligen kunde slå mig ner, slå på TV:n för att se lite true crime och läsa i reklampauserna.

Fästmön var iväg och jobbade igår kväll, vi möttes i ytterdörren när jag kom för att hämta min kasse med simgrejorna. När hon kom hem var hon trött och väl inte på det bästa humöret. Det är mycket som händer den närmaste tiden, med högtider och annat. Jag försöker få Anna att delegera, men det sitter långt inne. Och visst vore det skönt att bara komma och sätta sig till dukat bord. Bara det att livet inte funkar på det viset, vi måste hjälpas åt. Men att laga julmat, som har mycket med kött att göra, ligger inte alls inom mitt kunskapsområde. Däremot kan jag kan till exempel handla om vi kan samla in bidrag från de inblandade. Jag erbjuder mig i alla fall att hjälpa till.

∼ ♦ ∼

Men nu skiter vi i det. Jag har jobbat hemifrån under förmiddagen. I eftermiddag är jag flexledig. Vi drar till Kungliga Hufvudstaden. Anna ska träffa sin äldsta dotter och pojkvän på en fika mellan resorna, förhoppningsvis, men sen har vi resten av helgen för oss själva, till att bara vara och hämta krafter. Det behöver vi. Och Citrus och Lucifer behöver också vila från oss. De har annat sällskap i helgen.

Och med detta önskar jag dig, kära dagbok, en skön andra advent. Tänd två ljus i staken, men glöm inte att släcka dem!

Hästastaken andra advent

Andra advent i helgen.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, innan jag lämnar, en titt på veckans kroppsliga siffror efter morgonens vägning. Jag har gått upp 300 gram sen förra fredagen. Fettprocenten hade ökat med 2,5 proent, men även muskelmassan hade ökat, dock bara med 1,5 procent. Benmassan hade ökat med en tiondel. Mängden vatten i kroppen i morse var en procent högre än föra veckan. BMI hade ökat en tiondel. Trots vikt- och fettökning är jag ganska nöjd, för även ben- och muskelmassorna har ökat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.