Måndagen den 14 november 2022: Ordningsamma och snygga besökare är välkomna


 Kära dagbok…

Kontraster i vädret, sannerligen. Lördagen bjöd på brittsommarvärme om 16 grader, natten till söndagen var det frost. I morse när jag klev upp visade termometern i köket fyra grader. Inte konstigt att gamla vattenledningar i centrala Uppsala går sönder. Igår sprack ett rör från 1960-talet och orsakade kaos och elände på Bangårdsgatan. Tur att en inte bor där, kan jag tycka.

Hemma var det sedvanlig vardagsmorgon. Fästmön började klockan sju och gick upp före mig. Anna gav katterna mat och jag tömde deras pottor innan jag gick in i duschen. Jag pytsade upp lite mer mat åt kissarna strax före avfärd till jobbet – de är ju vana inte bara vid frukost och middag utan också lunch och mellis. Ja, de har ett bra liv hos oss, vill jag tro.

På väg genom ett disigt Uppsala noterade jag att barrbuskarna i Barockträdgården äntligen ska bytas. Ena raden höll på att grävas upp när jag gick förbi. Vad jag förstår har nya stått på tillväxt i ett decennium. Dumt nog fotade jag inte förrän jag kom in på jobbet, genom ett fönster. Man får inte samma känsla för det hela då.

Bortgrävning av barrbuskar i Barockträdgården

Här grävs det upp buskar som ska ersättas med nya.


Idag började en ny arbetsvecka.
Just denna vecka tänkte jag jobba på att försöka lära mig det nya webbverktyget. Jag fick ju en kurs i fredags och nu på fredag ska vi i redaktionen ha workshop tillsammans och planera vad vi kan och ska flytta över för sidor. Det är spännande och roligt, men som alltid lite nervöst – man vill ju inte göra nåt dumt.

Dagens lunch bestod av fisk och potatis och avåts i huset mittemot (inte Slottet utan andra sidan), i sällskap av arbetskamraten J. Det är inte så ofta vi lunchar, så det var både roligt och trevligt. Restaurangen är för övrigt en av Uppsalas billigaste vad gäller luncher, enligt lokalblaskan. (<== artikeln kan vara låst för den som inte prenumererar!) Jag vill lägga till att maten är toppenbra, salladsbordet smaskigt och personalen supertrevlig på Restaurang Feiroz.

Panerad fisk potatis grönsaker lingondricka

Fisklunch idag.


På onsdag har jag en lunchdejt med en kollega på en annan avdelning.
Jag fick ställa in vår planerade lunch två gånger eftersom jag var förkyld och jobbade hemifrån. Nu hoppas jag att alla virus håller sig borta. I natt hade jag mest ont i rygg och hand och sov inget vidare. Men jag är van. Smärtgränsen höjs hela tiden. Och smärta smittar i alla fall inte.

∼ ♦ ∼

I afton fyllde Anna och jag den senast inburna tomma hyllan i nya BokrummetVi hjälptes åt trots att vi var aströtta båda två. Nu är sju hyllor plus hörnhyllan på plats i nya Bokrummet. Den sista hyllan skönlitteratur står på tur, men det kan bli lite trixigt med den så den försökte vi inte flytta i kväll. Det enda jag gjorde var att åka ner med sopor till källaren och garaget.


Somliga tycker att vi är astråkiga
och gillar inte när det är så här stökigt. De föredrar att ligga i var sin soffa.

Men tänk när Bokrummet är färdigt – då ska vi nog ha inflyttningsfest. Då är bara ordningsamma och snygga besökare välkomna – läs: Anna och jag.

Skylt På förekommen anledning anhålles att de besökande ville noga iaktta ordning och snygghet

Inflyttningsfest bara för ordningsamma och snygga besökare.

∼ ♦ ∼

I morrn kväll ska jag gå och hämta lite special-take-away. Uppströms fisk & skaldjur, där vi var och käkade i våras, hade camembert kvar från helgen. Jag har beställt var sin friterad ost med tillbehör till mig och Anna. Egentligen hade jag velat bjuda även Annas snälla mamma, men det blir lite för krångligt med turer hit och dit.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.