Måndag kväll den 14 november och tisdagen den 15 november 2022: Ulrika upphittad i Ulrika – nu blommar det!


 Kära dagbok…

Ulrika sju år vid Ulrikaskylt juli 1969

Uppenbarligen var jag i Ulrika 1969, kanske rentav på Ulrika-dagen? Pappa fotade.

Vi var väldigt trötta i kropparna båda två igår kväll, men hjälptes åt att flytta över böcker. Hyllan som stod på tur att placeras in på väggen mot linneskåpssmatten behövde viss handpåläggning för att passa in. Eller snarare måste en liten bit av golvsockeln knackas bort. Fästmön hävdade max en centimeter. Jag var orolig. Hur som helst, det var inget vi mäktade med på måndagskvällen.

I stället glodde vi på Vem bor här? och jag gissade fel på alla, tror jag. Efter programmet bläddrade jag i några gamla fotoalbum som kom fram vid bokflytten. Uppenbarligen har Ulrika varit i Ulrika – kanske rentav på Ulrika-dagen 1969? Pappa har i vart fall skrivit juli -69 under bilden, som han tog. Jag var sju år fyllda och skulle börja skolan till hösten. Det är lite mer än 53 år sen, bara… Nu jobbar jag på ett av Uppsalas universitet (det äldsta). Så det kan bli.

∼ ♦ ∼

Amaryllisen från BRFstyrelsen blommar

Fyra blommande stänglar!

Denna tisdagsmorgon i november var precis som de senaste dagarna ganska grå och trist. Idag var det inte så fuktigt ute, alltid något. Men jag tycker att Anna blir extra gullig då eftersom hennes hår blir knollrigt när hon har varit utomhus. Det skulle mitt bli också – om jag hade lite längre hår. Nu låter jag Igor raka sidorna och i nacken samt spara lite mer uppe på huvudet. Det får nog bli lite kortare där också, för den senaste tiden har jag haft älgfrisyr även som nyklippt. Inte bra. Det känns som om håret växer för fort, helt enkelt. Ungefär som den fina amaryllisen jag fick vid avtackningen. Den har kommit upp med fyra blommande stänglar som lyser upp gråa november med sin färgprakt, men stänglarna är inte särskilt långa. Det är visst första advent nästa vecka redan, så helt bort i tok blommar amaryllisen inte… Och igår kom jag på att jag snarast måste inhandla såväl födelsedagspresent som julklapp som ska gå med snigelpost och nå mottagaren i rätt tid!

Arbetsdagen var ganska rörig idag, men nog fick jag en del smått och gott gjort trots allt. Bäst kändes det att kunna hjälpa arbetskamrater på olika sätt.

Även idag blev det fisklunch på Restaurang Feiroz, men i sällskap med Stora A. Vi samtalade bland annat om våra stora intressen spel (Stora A) och böcker (jag). Efter maten ringde jag Annas snälla mamma ett kort samtal.

Sallad och fisk med ris

Fisklunch på Feiroz idag igen.

∼ ♦ ∼

Main Street hade det hänt grejor under dan, minsann. Inte nog med att Busan a k a Citrus hade varit uppe på skrivbordet och hittat knappnålar – alla återfanns, tack och lov, på sagda skrivbord! – Anna sågade ur en bit golvsockel och baxade in sista hyllan för skönlitteratur. Bara för mig att fylla på… (Anna tog bilderna.)

Och så kom jag hem och fyllde hyllan. Så här ser det ut i nya Bokrummet just nu:


Det som återstår bara att flytta in bokskåpet med glasdörrar.
Och så måste vi ordna kemtvätt av mattor (Anna har mätt och skrivit ner måtten) och lösa frågan om farmors sekretär… Men nu är det kväller…

Moln och motljus utanför jobbet

Nu är det kväller (fast den här bilden tog jag på lunchen).

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… bäste Uppström (ingen sur fiskgubbe idag) ordnade, efter en mycket sen förfrågan från mig, nåt gott inte bara till Anna och mig utan även till Annas snälla mamma. Jag skötte hemleveransen till bästa svärmor. Idag har jag inte haft tid att känna efter om jag har ont nånstans…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.