Söndagen den 13 november 2022: Små under av effektivitet


 Kära dagbok…

Om lördagskvällen finns inte mycket att säga än det som redan sagts. Vi åt plockmat, softade i fåtöljerna och glodde på Chelsea detective. Jag kände av tumme och rygg och fick kramp i vänster lår, men som synes överlevde jag. Det är bra för mig att röra på mig. Sen finns det andra som föredrar sofflocket…

Lucifer halvsover på kökssoffan

Lucifer föredrar sofflocket.

∼ ♦ ∼

Boken Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig och kaffe på sängen i Lilla Mymugg

En liten stund i morse, bara.

Det var kyligt på morgonen med temperatur runt nollan. Jag vaknade tidigt, men kunde somna om. Klockan var över åtta när jag klev upp – och drog upp klockan. Ja, vi har en manuell klocka av 60-talsstuk i köket. Den måste dras upp, 13 varv med en nyckel, en gång i veckan. Jag tömde både kattpottor, diskmaskin och en torkställning med ren och torr tvätt medan kaffet bryggdes. Därefter kröp jag ner för en liten stunds söndagsmorgon med läsning och kaffe på sängen.


Men… jag hade en del saker på agendan även idag,
så det var bara att sätta igång. Först fyllde jag en bokhylla till i nya Bokrummet. Runt hörnhyllan stod sen två fulla hyllor. Vidare plockade jag ur det som var kvar i en av hyllorna i gamla Bokrummet. Nu är Fästmöns matbord fullt av bokhögar igen. Det som återstod att flytta två vanliga hyllor och bokskåpet. En av de vanliga hyllorna är ju tom nu, de andra är fulla av böcker. Jag känner mig som ett litet under av effektivitet.


Det var inte säkert att vi skulle orka göra nåt i kväll.
Det hade varit en tuff dag på jobbet för Anna. Bara två personer var det som jobbade på Annas avdelning i morse – det vill säga Anna och en till – och ändå klarade de av att få upp de gamla och ge dem frukost med mera. Men man kan ju inte låta bli att inse hur sårbart det är och jag undrar vad det är för ledning. Den verkar inte göra sitt jobb, helt klart, tycker jag som visserligen inte är där, men som undrar ändå. Det är tur att Anna är ett lite större under av effektivitet än jag.

Jag ringde Annas snälla mamma och pratade en stund mitt på dan innan jag åkte och handlade. Och tänk! Jag köpte inte bara grejor till hushållet och katterna (två stora lådor mat; står i källaren, jag köpte en lampa till mitt skrivbord också. Under den gångna veckan såg jag i ett reklamblad att sagda lampa var nedsatt med 400 spänn. Så jag slog till. Ändå blev den rätt dyr, så nu får jag väl äta makaroner och ketchup månaden ut.

Hemkommen åkte jag ner med sopor, rensade ur en back med tidskrifter och strök några kläder. Middagsmaten till i kväll köpte jag redan igår. Den behövde bara värmas. Korgtassens fisksoppa är supergod!

Ostsmörgås och fisksoppa

Fisksoppa från Korgtassen och ostmacka till middag.

∼ ♦ ∼

Och med soppa i magen bar vi ut farmors sekretär till gamla Bokrummet och in en tom bokhylla till nya Bokrummet. Anna bar som vanligt det tyngsta lasset, som det lilla under av effektivitet – och styrka! – hon är. Nu har jag en tom hylla att fylla igen, men det blir inte förrän i morgon kväll.

Ytterligare en bokhylla på plats

Så där ja! En tom hylla att fyllas – i morgon kväll.

Det är dags för kvällskaffe. Därefter ska jag packa min jobbväska. I morrn börjar det en ny arbetsvecka igen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.