Onsdag kväll den 9 november och torsdagen den 10 november 2022: Inget tålamod, men jag ryggar inte för rörelse


 Kära dagbok…

Ryggont botas med rörelse. Det hävdar alla, inklusive den senaste doktorn jag träffade. Och jag själv. I stället för att ramla ner direkt i fåtöljen igår när jag kom hem från jobbet satte jag igång med att fylla en och en halv bokhylla. Jag tog det lugnt och metodiskt. Citrus låg på kökssoffan och tittade förundrat på mig. Sen blundade hon, spann och sov. Det var ganska roligt, för jag la ut bilden på det jag åstadkommit på Instagram. En författare hörde av sig och skrev att hon såg sin bok på bilden. Så här kommer bilden i repris.

Påbörjad påfyllning av en hylla och hörnhyllan

Det här gjorde jag igår – och en författare såg sin bok i den vänstra hyllan!

 

Tålamod har lämnat mig

Det var ett tag sen Tålamod lämnade mig. (Bilden är från en avdelning på samma våningsplan som där jag jobbar.)

Ryggen tyckte att det var mycket bättre att stå och gå än att sitta. Jag stod så mycket jag kunde på jobbet igår, satt bara på ett möte. Faktum är att det nästan är så att tumleden känns bättre. Men jag har kört med Linnex i ett par dar på båda ställena (rygg och handled). Ryggen har dessutom fått massage och värme via Fästmöns massagekudde. Jag vill tro att det går åt rätt håll. Nåt provsvar från nån doktor har jag ännu inte fått. För även om det tillfälligt känns bättre i högerhanden är tumleden fortfarande ond och inte lika rörlig som i vänsterhanden. Dessutom är ju två fingertoppar domnade. Det går liksom inte över av sig självt eller med Linnex. Nu hoppas jag att en operation kan vara en möjlighet. Men jag är ingen bra patient, jag har inget tålamod med mig själv när jag är sjuk.

Det blev en liten stund vid datorn igår kväll. Bland annat hade jag kontakt med Tom i England – han måste ju undra varför jag inte har hört av mig, så jag berättade om alla krämpor, datorhaveri, renovering etc.

Middag intog jag sent och bilden på den finns i gårdagens inlägg. Det ser mest ut som en röra men var väldigt gott – morötterna till trots – och mättande.

Min kväll avslutades med ett avsnitt av Tunna blå linjen på SvT Play och sen kom Anna hem. Hon hade haft fullt upp på dan och inte hunnit gå ner med sopor eller tömma diskmaskinen, men det gjorde jag när jag kom hem. Vi pratade en liten stund, men sen behövde jag gå och lägga mig. Anna började sent idag också och kunde sitta uppe längre.

∼ ♦ ∼

Sadelstol

Den här fick jag låna idag för att prova om den är bra för ryggen.

Ryggen kändes bra mycket bättre idag. Och när jag kom till jobbet fick jag låna en sadelstol av en arbetskamrat på en annan avdelning efter att jag beklagat mig och pratat krämpor i en kvart. Jag testade den under dan och kunde konstatera att den var jättebra när jag växlar mellan att sitta och stå.

Den här novemberdagen var ovanligt ljus. Jag kände att jag hade lagom att göra och bara ett längre möte på eftermiddagen via Zoom. Under mötet kunde jag stänga av kameran då och då och röra på mig. Förhoppningsvis blir ryggontet inte långvarigt, men det irriterar mig att det kommer tillbaka då och då. Och jag blir lite sur på doktorn som bara konstaterade ryggskott. Jaha, men varför drabbas jag hela tiden och vad kan jag göra åt det mer än att gå? Jag tänker att jag ska försöka simma. Ett tag funderade jag på i eftermiddag, men mötet var ganska långt. Det blir nog på lördag eller söndag. Jag ska handla lite då som vanligt, kattmatlådor framför allt och så kanske det finns några böcker att plocka med, men annars är helgen obokad. Anna jobbar och jag är ensam hemma med katterna.

Lunchen idag blev en stor besvikelse. På menyn på webben stod ärtsoppa och pannkaka. Det visade sig… inte finnas. Det fick bli kycklingburgare och klyftpotatis i stället, nåt som var alldeles för stabbigt inför eftermiddagens möte.

Kycklingburgare

Kycklingburgare och klyftpotatis blev föer stabbigt till lunch.

∼ ♦ ∼

Medan jag jobbade på jobbet jobbade Anna i nya Bokrummet. Idag hade hon bytt ett handtag till smatten med vårt linneskåp så att man går in från ett annat rum och så hade hon baxat in Zebrafåtöljen och smala bokhyllan. Då får väl jag ta vid och fortsätta i kväll… Bara resten kvar… En maskin tvätt körde jag också och åt mackor och drack kaffe mellan varven.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 9 november och torsdagen den 10 november 2022: Inget tålamod, men jag ryggar inte för rörelse

 1. När jag har hon i ryggen, brukar komma en gång i kvarttalet.. typ, så är det väldigt avlastande att lägga sig på en matta på golvet och lägga underdelen av benen på en stol, över/underben i 90 grader, rygg/överben 90 grader. Det sträcker ut ländryggen skönt. Lite bökigt att ta sig till ställningen och från när man har ont, men tycker det hjälper …

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo jag brukar också ligga på golvet med benen på en pall i rät vinkel, men det är liiite svårt att göra på jobbet. Så det blir ståjobb, sadelstol och Linnex. Funkar rätt hyfsat, faktiskt. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.