Fjortonde förlovningsdagens kväll och onsdagen den 9 november 2022: Mörkt… och mysigt


 Kära dagbok…

Jorå, det går framåt med nya Bokrummet, men jag känner att Fästmön får dra det tunga lasset. Det är också så att den unga jäntan – fem år yngre än jag – verkar ha mer energi om kvällarna. Dessutom är hon ledig dagtid ibland. Det är faktiskt lättare att renovera i dagsljus. Nu i november har vi dock väldigt stor brist på just dagsljus. Jag insåg tidigare i veckan att jag måste ha reflexer på mig när jag går hem. Först i morse kom jag ihåg att stoppa ner fyra stycken i jobbväskan. På morgonen är det ganska ljust och reflexerna behövs inte – än. Men vid hemgångsdags är det riktigt mörkt. Bara den fantastiska lilla Mini Cooper-bilen med Union Jack på taket lyste upp tisdagskvällen. Vilken härlig bil!

Mini Cooper med Union Jack på taket på parkeringen

Den lyste upp parkeringen utanför!


Nåja, det jag ville komma fram till är att nya Bokrummet blir… mörkt…
och mycket mysigt. Jag la inte ut några bilder igår, för det är svårt att fånga ett rum som växer fram med en mobilkamera utan objektiv. Det kommer ett par nedan i alla fall. Tre breda hyllor är fyllda med böcker (spänningslitteratur). Igår flyttade Anna in ytterligare en bred hylla. På kvällen hjälptes vi åt att baxa in hörnhyllan.


Tisdagen avslutades med ostassiett och var sitt glas appassimento
– det blev vårt faktiska firande av vår fjortonde förlovningsdag.

Ostassiett vin och boken Djävulens advokat

Avslutningen av vår fjortonde förlovningsdag.

∼ ♦ ∼

Det var inte smart av mig att kånka hörnhylla. Jag tänkte på tumleden och hade handledsstödet på, men ryggen protesterade. Anna kände av allt möbelbaxande hon gjorde på egen hand igår, trots att hon, som sagt, är mycket yngre än jag. Jag fick ta till massagekudde och Linnex igår kväll. Linnexsticket tog jag med till jobbet idag. Där försökte jag stå och arbeta så mycket jag bara kunde. Inte det lättaste, för det var mötesdag – två på förmiddagen och ett ganska långt på eftermiddagen. Däremellan tog jag en lättlunch tillsammans med Stora A – och råkade träffa på NK* i restaurangen.

Min lunch var inget att höja till skyarna. Det var däremot matlådan, resterna från en scampimiddag som Anna lagade igår från Hello Fresh-lådan. Kolla ‘ba så gott jag kunde äta i kväll!

Scampirätt från Hello Fresh och Djävulens advokat

Scampimiddagen från Hello Fresh var så god.

∼ ♦ ∼

Jag behöver prova ut nya terminalglasögon, men eftersom jag har linser bakom glasögonen måste jag också kolla den styrkan. Idag efter jobbet var planen att slinka in på det företag vi har avtal med på jobbet och boka tider. Glasögonutprovningen står jobbet för, men jag betalar givetvis linsundersökningen själv. Jag fick tid för att kolla syn för både linser och glasögon den 21 november. Utöver det har jag också bokat en tid idag för ett annat viktigt möte där även Anna ska vara med, men det blir inte förrän i december.

Och i kväll började jag fylla de tomma hyllorna med böcker. Det går framåt ännu mer!

Påbörjad påfyllning av en hylla och hörnhyllan och Citrus sover på soffan

Påfyllning är påbörjad medan somliga (= Citrus) ligger på sofflocket.

∼ ♦ ∼

*NK =Närmaste Kollegan på min förrförra arbetsplats


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fjortonde förlovningsdagens kväll och onsdagen den 9 november 2022: Mörkt… och mysigt

  1. Ser ut att bli riktigt mysigt i det nya bokrummet! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.