Fredag kväll den 14 oktober och lördagen den 15 oktober 2022: Helgens goda – i ensamhet och i sällskap


 Kära dagbok…

Det blev lite fix och trix på Main Street igår kväll efter avslutad arbetsdag och arbetsvecka. Jag tvättade och dammsög, packade lite. Sen blev det fåtöljen, en kall öl och sudoku. Det senare gick inte så bra. Efter två försök gav jag upp. I stället öppnade jag ett Muminchokladägg. Fästmön hade med sig ett trepack till mig från Göteborg. Enligt förpackningen ska det vara ungefär som ett Kinderegg, med den skillnaden att det skulle ligga en Muminfigur i plastbehållaren. Ha! Gjorde det inte! Jag öppnade alla tre äggen, glufsade i mig chokladen som var mycket god och la sen tre pussel – varav två var likadana. Ja ja, helgens goda i ensamhet blev inte roligare än så.

 

Ostassiett med Johans vin och boken Ormens år

Ostassiett och vin intogs i sällskap med Anna.

Jag trodde att Anna skulle sluta 21, men hon slutade redan klockan 20. Därför tog jag fram några ostar. När hon kom hem gjorde vi var sin assiett med ost, kex och både morotsmarmelad och äpple- och ingefärsdito. Anna fick smaka ett glas av den första flaskan födelsedagsvin som jag köpte för presentkortet från Biografmaskinisten. Vi såg del fem och sex av senaste säsongen Tyst vittne på SvT Play. Tisslingarna låg på soffan samtidigt en god stund, i sällskap, utan att bråka. Himlen mörknade, det blev tystare och plötsligt hade klockan passerat läggdags för länge sen.

Lucifer och Citrus i soffan

Lucifer och Citrus hade sällskap i soffan utan att bråka…

∼ ♦ ∼

Boken Ormens år och kaffe på sängen

Lördagsstart.

När jag vaknade i morse hade Anna gått iväg till jobbet. Idag har hon en tiotimmarsdag som började klockan åtta och slutar klockan 18. Själv hade jag en hel lista över saker jag skulle göra, så det var bra att jag var ensam. Jag vaknade till en riktigt trist oktoberdag. En sån där dag när det är grått och regnar av och till och inte ens träden är vackra för alla deras färggranna löv har fallit till marken. Nåja, nu ser vi domkyrkotornen genom fönstren igen.

Ja, jag är inne i årets andra sorgevecka, märks det? Verktyg för att hantera tunga tankar är att ha massor att göra och att ha kontakt med människor som tycker om mig och som jag tycker om. Och så läser jag, förstås. Så började även denna lördag med en bra bok och kaffe på sängen efter att jag hade tömt kattpottor, sopat och fixat kaffe. Handleden och tumleden framför allt värkte och gjorde ont. Bara att försöka blunda för det.

Efter frukost, dusch och hårtvätt samlade jag ihop sopor och pant och gick ner till garaget och bilen med Dramaten formerly known as Roland. Bilen och jag tog en tur och gjorde ett par ärenden. Sen fick Kia vila medan Dramaten formerly known as Roland och jag gick till Korgtassen för att hämta helgens goda – var sin delikasse till Anna och mig.

FASA när jag kom hem och insåg att jag åkt hemifrån utan att bädda. Bara att göra det. Därefter ringde jag en kompis som hade sökt mig när jag var och handlade. Vi pratade ganska länge och diskuterade några aktiviteter framöver såsom middag och utflykt.

Därefter blev det dags för nästa punkt på listan – att stryka. Detta skedde under övervakning av Citrus. Nyfiken på vad jag gjorde, men precis som sin bror, livrädd för strykbrädan som gnisslar lite när jag viker ihop den…

Eftermiddagsfika med boken Ormens år

Lördagsfika – ensam och på Main Street idag.

Sen var det ett förslag till årsredovisning jag hade att läsa igenom efter senaste ändringar och tillägg. Det såg bra ut, så jag mejlade ordföranden.

Äntligen blev det dags för eftermiddagsfika! Jag brukar fika på stan på lördagarna, ibland ensam, ibland i sällskap. Idag fikade jag på Main Street med en massa fikabröd som jag hade köpt på Korgtassen när jag hämtade deli-kassarna. Är det lördag så är det och jag har faktiskt gått ner i vikt, minskat min fettprocent och ökat min muskelmassa, så det så!

Jag har packat lite till, bland annat baddräkten. Förhoppningsvis får jag nån chans att simma även nästa vecka. Dock inte i Vättern eller Göta kanal, det står jag gärna över…

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.