Torsdag kväll den 13 oktober och fredagen den 14 oktober 2022: Provade viner, 20 simmade längder och Räkmackans dag


 Kära dagbok…

Torsdag kväll blev det äntligen dags för vännen Mimmi att få sin födelsedagspresent av mig och Fästmön. Alla tre gick vi och provade viner i Vinklubben Tre Kronors regi på ett hotell lite längre bort på Main Street.

Totalt provade vi åtta viner och tack och lov inget rosé den här gången. Det var två vita viner, ett rött boxvin och fem röda viner. Samtliga viner säljs av Systembolaget, men många av dem är beställningsvaror och kan därmed vara slut. Priserna ligger mellan 105 och 469 kronor flaskan. Boxvinet kostar 249 kronor. Som alltid bjöds på lika många olika dipper till vinerna för att förhöja och kanske förändra smaken. Hampus föreläste om vinerna och Torbjörn skötte provningen. Med oss hem fick vi också ett häfte med recept till vinerna.

Jag tror att födelsedagsbarnet var mycket nöjt. Jag var det i alla fall och jag tror att även Anna var det. Ytterligare en gång i år arrangerar Vinklubben Tre Kronor en vinprovning i Uppsala, men sen får man vänta till nästa år. OBS! Dessa vinprovningar arrangeras även på andra platser i landet! Roligt, lärorikt och gott, är min sammanfattning.

De här vinerna provade vi:

Inspirerad av vinprovningen har jag nu lagt mitt födelsedagsvin från Mimmi, Domaine Trouillet Mâcon-Vinzelles Les Morandes 2019, på kylning. Vinet ska eventuellt intas till lördagens delikatesskasse från Korgtassen. Det vinet finns inte att köpa på Systembolaget.

Domaine Trouillet Mâcon-Vinzelles Les Morandes 2019

På kylning till i morrn!

∼ ♦ ∼

Idag blev det en ganska solig dag. Dessutom var det Räkmackans dag. Jag inledde min dag med kattpottömning och sopning, men duschen sparade jag till senare eftersom jag skulle ta en friskvårdstimme och simma. Jag jobbade hemifrån och satt vid datorn redan 7.15. Jag fick mycket gjort, bland annat en del kring klarspråk. Igår gjorde jag dessutom ett första utkast till en Power Point-presentation, trots att jag är Power Point-allergiker. Den filade jag lite på idag också. Presentationen ska jag eventuellt använda i november när jag håller utbildning i klarspråk.

Rituals sport duschmousse lotion och prov 2 in 1

Belöning för 20 längder. Ingen tub är nån testertub heller. Den lilla är en provtub som jag fick.

Jag simmade 20 längder på min friksvårdstimma och belönade mig själv med att köpa lite påfyllnadsprodukter från Rituals. Duschmoussen och lotionen är på väg att ta slut. Och så fick jag en liten provtub av 2-in-1 schampo och duschcrème. Den här gången tog jag inte nån testertub heller utan en alldeles oöppnad tub med lotion. Så det blir en bild på detta, inte från mig i nån badräkt – eller min otroligt fula Power Point-presentation…

Innan jag stack iväg till simningen hoppade jag ner till Butiken på Hörnet för att kolla om de hade räkmackor. Triller-butiken hade både små och stora, men jag köpte var sin stor åt oss. Det fick bli min kombinerade lunch och middag, precis som för Anna. Hon jobbar ju kväll och när hon kommer hem kan det bli nåt enklare som ett glas vin och en ostbit eller lite snacks. Det beror på suget. Räkmackorna åt vi tillsammans på eftermiddagen efter att jag hade deltagit i veckans sista Zoommöte.

Firande av räkmackans dag 2022

Vi firar Räkmackans dag 2022.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan so busy

En del att göra i helgen.

Jag har en liten att-göra-lista i helgen eftersom jag reser på måndag. I kväll ska jag tvätta och packa en del samt dammsuga de rum som Anna/Robert* inte tog igår. I morrn ska jag gå och hämta helgkassarna och handla lite annat samt stryka, packa lite till och granska en årsredovisning. Den senare ska jag lämna eventuella synpunkter på eller OK:a. På söndag blir det tankning och förberedelser av bilen inför resan.

För övrigt går hemmaprojektet sakta framåt. Anna har gjort en del pilljobb idag, bland annat försökt få en snyggare övergång mellan tak och vägg, efter att vi tömde väggar och hon spacklade och slipade. Det ekar i rummet. Tanken är att det här ska vara ett samarbetsprojekt, men det klart att vi båda vill ha det färdigt så snart som möjligt. Jag kan dock inte göra nåt den närmaste veckan eftersom jag är bortrest.

∼ ♦ ∼

Fredag innebär vägning. Det har varit och är lite krångel med appen och i vilken enhet den visar mina värden. Förra veckan fick jag bara fram vikt och BMI, så den här veckan har jag lyckats få fram de övriga värdena att jämföras med för två veckor sedan. Viktmässigt har jag minskat 700 gram på en vecka och BMI har sjunkit med tre tiondelar. På två veckor har fettprocenten i kroppen minskat med 2,4 procent. Benmassan har ökat med två tiondelar och muskelmassan med 2,3 procent. Mängden vatten i kroppen var två procent högre idag än för två veckor sen. Så sammanfattningsvis, även om viktnedgången inte har varit så stor är jag nöjd med att övriga siffror sjunker respektive stiger som de ska.

Bitmoji-Tofflan skrattar

Nöjd med siffrorna.

∼ ♦ ∼

*Robert = Annas robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.