Onsdag kväll den 12 oktober och torsdagen den 13 oktober 2022: Mellan tårar och trevligheter


 Kära dagbok…

Citrus på svart kudde i soffan

Allt är inte svart eller vitt. Lilla örat är lite rosa Citrus.

Det var väldigt skönt att bara få ta det lugnt på onsdagskvällen. Kära dagbok, du vet ju att dagarna – och ibland även kvällarna – har varit mötesdigra. Igår kväll körde jag en maskin tvätt och hängde den. Sen satt jag i fåtöljen med tanken att läsa. Det blev mest småprat med Fästmön, slötittande på ett TV-program om hundar på ett hundhem som får nya hussar och mattar och lite datoriserande.

Citrus studsade mellan Annas knä och mitt – och kuddarna i soffan. Just nu är Lucifer inne i en period när han är väldigt på henne. Även om de är födda samtidigt – Citrus är väl några minuter äldre – är Lucifer större. Citrus är å andra sidan snabbare och smidigare, men det är inte alltid hon hinner undan. Allt är liksom inte svart eller vitt. (Katterna är till exempel lite rosa inuti örona.)

Ett litet tillägg dock: vi tog det inte helt lugnt. Båda två är vi sugna på att påbörja projektet i nuvarande Matrummet formerly known as Djungelrummet. Det ska bli det nya biblioteket och även ett arbetsrum så att jag kan jobba hemifrån med stängd dörr när så behövs. Anna började med att plocka ner saker från väggarna och båda två stoppade vi undan dessa saker och annat smått och gott som stått framme. To be continued…

Projekt påbörjat i nuvarande matsal

En försiktigt start…


Jag fick äta grillad kyckling och potatissallad
som blivit över från Annas middag. Trots att jag hade ätit pasta till lunch var jag hungrig, så det smakade mycket bra. Till kvällskaffet gjorde Anna varma kaneläpplen som hon serverade med vaniljkvarg. Gott utan socker och med väldigt lite fett!

Kaneläpplen med vaniljkvarg

Gott till kvällskaffet.

∼ ♦ ∼

Mamma och jag

Mamma och jag för ganska många år sen…

Tack och lov var torsdagsmorgonen inte lika kylig som onsdagsmorgonen. Jag kunde ha min tunna Levis-anorak med tröja under och behövde inte ha handskar eller mammas sjal. Givetvis tänkte jag på min mamma ändå, för idag är det sex år sen hon gick bort. Sina sista dagar tillbringade hon på sjukhus, men jag var där så mycket jag kunde och fick. Åren går fort. I somras var det 16 år sen pappa gick bort. Oavsett hur gammal jag är tycker jag att det är tungt att vara föräldralös. Det kanske blir mer kännbart för att jag varken har syskon eller barn. Det finns bara en grav att gå till – eller åka, snarare. Och det ska jag ju göra nästa vecka. Men mina kära är inte kvar där. Morfar är ihop med mormor och mamma är ihop med pappa i himlen. Det är min tröst när jag är ledsen och känner mig ensam. Snart kommer även jag (fast osäkert om det blir till himlen, jag är ju inte klassad som snäll utan rätt så mycket annat).

För att försöka inte vara så ledsen idag hade jag bokat in två trevligheter: dels en lunch med en tidigare arbetskamrat som nu ska gå i pension, dels en vinprovning i kväll med vännen Mimmi och Anna. Och till lördag, för att öka på det trevliga, har Anna beställt var sin helgkasse från Korgtassen till oss. Bilder från vinprovningen kommer i morrn och bilder från lördagen kommer i helgen. Men här är ett par bilder från dagens lunch. Vi fick ett tillfälligt besök av Pelle Plutt som höjde min förra arbetskamrat till skyarna.


Givetvis jobbade jag en del också under dan mellan tårar och trevligheter.
Min arbetsdag inleddes nästan med ett kort möte med min enhetschef. Hon är alltid bra att prata med. Det blev allt från terminalglasögon via konferensen nästa vecka till kursen jag och en arbetskamrat ska hålla i november. Och så lite om den onda handleden, förstås. Jag är rädd att det drar mot sjukskrivning om den inte blir bättre snart.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… glöm inte att låsa el-cyklarna!

Parkering elcyklar lås dom skylt

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 12 oktober och torsdagen den 13 oktober 2022: Mellan tårar och trevligheter

 1. Trevligt med lite träffar med vänner 🙂

  Spännande att börja renoveringen, ska bli kul att följa. Jag skulle behöva fortsätta renovera mina förvaringsutrymmen..dvs rensa rensa rensa 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vänner kan en inte ha för många av!

   Renoveringen fortskrider sakta pga att tid och ork inte räcker till. Men allt är nerplockat från väggarna och Anna spacklade igår. På måndag reser jag bort och är borta i en vecka. Jag räknar inte med att rummet ska vara tapetserat och klart till min hemkomst. 😛 Det här är ju liksom nåt vi ska göra tillsammans.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.