Tisdag kväll den 11 oktober och onsdagen den 12 oktober 2022: Mamma runt halsen


 Kära dagbok…

Lucifer fågelskådar på balkongen

Hade hellre gosat med honom än suttit i möte.

Om tisdagskvällen finns nästan inget annat att säga än att jag satt i möte. Då också. Inte nog med att jag tillbringar dagarna på jobbet i möten, igår var det nästan hela kvällen. Eller i vart fall närmare tre timmar. Jag var ganska mör sen och handleden tackade mig inte precis. För till mötet hade jag med datorn och ett utkast till protokoll, så jag kunde skriva direkt vid sittande bord. På så vis sparade jag lite tid. Men jag mejlade inte nåt utkast för kontroll och genomläsning förrän tidigt på i morse. Efter jobbet gick jag till ordföranden för påskrifter.

Vid gårdagens möte blev det officiellt att jag inte ställer upp för omval vid årsstämman i december. Ingen frågade varför och det behöver jag inte ange. Men nu står det i protokollet att jag lägger av. Jag har bara ett möte i november kvar att bevista. Då tar jag med mig nyckelknippan, meddelade jag. Årsstämman tror jag ärligt talat att jag hoppar över. Eller så kanske min sambo kan gå den här gången. Fästmön har bara varit med vid en årsstämma under de fem år vi har bott här. Hennes tur, eller hur, kära dagbok?

Jag hade mycket hellre tillbringat kvällen med att gosa med katterna och läsa. Men faktum är att det blev bokbyte efter mötet. Jag hade då bara 20 sidor kvar att läsa i den spännande doktorskriminalromanen jag hade lånat av Anna. Nu läser jag boken jag köpte senast, det vill säga i lördags. Författaren har ett sånt snyggt förnamn och dessutom har hon Uppsala-anknytning. Jag tyckte mycket om hennes debutroman, den som har verklighetsanknytning till hennes egen familj och som delvis utspelar sig på Main Street.

Böckerna Det första skottet det sista steget och Ormens år

Bokbyte från doktorskriminalroman till en roman av en författare med snyggt förnamn och Uppsala-ansknytning.

∼ ♦ ∼

Noll komma nio grader 12 okt 2022

Det var kallt i morse, men inte minusgrader.

I morse var det kallt. Två grader, sa Anna. Men det visade sig att temperaturen sjönk. När jag skulle äta frukost var det bara 0,9 grader. Det går mot kallare tider, det kommer vi inte ifrån. Nåja, det var i alla fall inte minusgrader. Och på måndag ska jag resa lite söderut. Vi får hoppas att det är varmare där. Prognosen i appen visar dessvärre regn…

Jag tog på mig en av mina lättviktsjackor, den utan luva (ett litet felköp), och svepte om mig en av sjalarna som har varit min mammas. Den går åt tegel-orange och jag tror att jag gav den till henne som present vid nåt tillfälle. När det är kallt och jag känner mig ledsen, som jag gör just nu, är det gott att ha mamma lite runt halsen. I morgon är det sex år sen hon gick bort. Det känns bra att komma ner till Motala nästa vecka och göra höstfint vid graven.

Mammas tegelfärgade sjal

Mammas sjal runt halsen tröstar.

 

Pasta med veg sås o boken Ormens år

Lunch utan mänskligt sällskap, tack.

På onsdagar har vi rätt ofta mest möten på jobbet, förvånande nog (not…). Den här onsdagen var inget undantag. Varannan vecka har vi enhetsmöte på onsdagar och det hade vi idag. Bland annat pratade vi om sociala medier och fick även återkoppling på en av övningarna från enhetsdagen förra veckan.

Lunchen blev vegetarisk pasta och skedde i sällskap med min nya bok på gång. Faktum är att jag tackade nej till mänskligt sällskap, jag behövde lite rast på folk.

På eftermiddagen rådde förvirring kring möteslokal som vi behövde ha för att kunna ha ett hybridmöte, det vill säga både Zoom och fysiskt. Så är det ofta numera, att vi har blandade möten. Eftermiddagens möte var två timmar långt och handlade om strukturfrågor på vårt intranät.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag mest ta det lugnt, jag bara tvättar lite. Jag ska äta grillad kyckling som Anna har köpt, för jag är hungrig. I morgon väntar en avtackningslunch med en tidigare arbetskamrat. På kvällen ska Anna och jag gå på vinprovning med vännen Mimmi. Vinprovningen var ju presenten till Mimmi på födelsedagen i augusti. Jag tror att det är rätt och bra att göra nåt helt annorlunda den 13 oktober i år och inte bara sitta och vara ledsen för att det var dagen när mamma gick bort 2016. Mamma drack själv inte vin, men jag tror nog att hon ler lite i himlen och unnar mig att ha en fin kväll.

Mamma i Varamon

Mamma i Varamon den 1 maj 2016. Jag tänker på dig, varje dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 11 oktober och onsdagen den 12 oktober 2022: Mamma runt halsen

  1. Mycket möten! Och visst är det både underbart och välbehövligt att alltid ha en bok på gång? Har en väldigt bra just nu. Önskar dig en fin torsdag❤️❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.