Söndagen den 9 oktober 2022: Vilodag med trädgårdsarbete


 Kära dagbok…

Det första skottet det sista steget och kaffe på sängen

Söndags-/vilodagsstart.

I morse ville mina sambor Tisslingarna ha frukost klockan sex. Det fick de. Efter det hade jag lite svårt att somna om, denna söndag/vilodag, men jag slumrade väl fram till klockan sju i alla fall. Sen ville kroppen ha kaffe. Medan kaffebryggaren gjorde sitt tömde jag kattpottorna. Jag läste en god stund och drack kaffe på sängen. Vilodagen ska helgas, ju. 

Så började rastlösheten riva i kroppen. Jag tog en dusch före frukost och ringde därefter Annas snälla mamma. Överenskommet blev att jag skulle dyka upp vid elva-tiden hos henne för avfärd till Slottet. Vi bestämde att plocka ihop skräp med mera och slänga, försöka samla ihop ätbara äpplen och så fika, förstås.

Skräp och pant

Vi rafsade ihop en del skräp, pant och annat.

Det blev en solig och härlig dag i Slottsträdgården. Riktigt varmt var det i solen trots att termometern inte rörde sig över 13 gradersstrecket. Vi rafsade ihop skräp och pant, jag plockade upp dåliga äpplen och fina äpplen från trädet. Annas snälla mamma gjorde iordning var sin påse med äpplen samt gul lök och röd lök åt oss. Hon kollade igenom några skåp och plockade ihop en del saker som skulle med hem.

I ett skåp hittade vi slipmaskinen som jag hade letat efter på Main Street. Orsaken till att jag inte hittade den var kanske att jag letade efter en Bosch och maskinen är av märket Black and Decker

Slipmaskin

Jag hittade slipmaskinen, dock av märket Black and Decker.

IM och jag fikar i Slottsträdgården 9 okt 2022

Utomhusfika med Annas snälla mamma i oktober.

Vi tog en fika utomhus i solen. Aldrig smakar väl pulverkaffe så gott som utomhus! Fikabröd hade Annas snälla mamma med sig massor av. Jag fick med mig en bit kaka hem, för jag orkade inte trycka i mig allt. Getingarna, däremot, kunde tänka sig smakbitar av såväl kaka som mig. Tur att Annas snälla mamma var beväpnad med flugsmälla.

Innan vi åkte hem såg jag att båda rosbuskarna hade knoppar. Tänk, det är i alla fall oktober… Allt är nu nästan klart för vintern vid Slottet. Det är bara bord och två stolar som ska bäras in och toaletten som ska stängas av. Det senare har Fästmön koll på hur man gör, menade Annas snälla mamma.

Main Street helgades vilodagen av Citrus när jag anlände, men sen öppnade jag balkongdörren. Då gick i alla fall Lucifer ut. Han gillar att fågelskåda därute.

Jag läste en stund i min bok på gång innan det var dags att laga mat. Idag hade jag tagit fram tre kalkonkorvar ur frysen och tinat. Jag grillade korvarna i ugnen och serverade bröd, bostongurka och räksallad till. Efter maten läste jag en stund till. Det är en bra bok.

Kalkonkorv med bröd och tillbehör samt bok

Söndagskorv av kalkon med tillbehör.


I kväll ska jag gå och möta Anna vid tåget,
för nu kommer hon hem till Uppsala igen.

∼ ♦ ∼

Rena kläder är framlagda, jobbväskan är packad och i morgon är det en ny arbetsvecka. Den lär bli smått djävulusisk av olika skäl, men jag ser fram emot vinprovning med Anna och Mimmi på torsdag kväll. Det var min present till Mimmi när hon fyllde år i augusti. På tisdag kväll har jag styrelsemöte. Det blir det näst sista för min del.

Nästa söndag ska jag packa resväskan för på måndagen bär det av till Örebro och en konferens först och därefter ner till vännerna FEM och Finske Pinnen i Motala. Jag ska vara ledig ett par dar efter konferensen och jag längtar!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 9 oktober 2022: Vilodag med trädgårdsarbete

  1. Lite vemodigt att trädgårdssäsongen är över, men skönt att ha höstpysslet gjort !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.