Söndag kväll den 9 oktober och måndagen den 10 oktober 2022: Nån/några vill se mig tjock(are)..?


 Kära dagbok…

Kvällskaffet igår blev lite extra. Annas snälla mamma hade ju skickat med inte bara en mjuk kaka utan två. Månntro hon tyckte att jag såg klen ut? Jag klämde dock i mig båda kakorna till kaffet, inga problem. Men magen blev lite orolig… Det var nog inte bar Tunna blå linjen, som jag såg i förväg på SvT Play, som orsakade magoro. (Jag visste att jag skulle missa avsnitt fyra som gick på kvällen.)

Fika från IM och boken Det första skottet det sista steget

Annas snälla mamma hade skickat med två mjuka kakor till mitt kvällskaffe.

 

På perrongen söndag kväll

I väntan på tåget med Anna.

Fästmön och jag hade sms-kontakt och jag erbjöd mig att gå och möta henne. Det kan vara stökigt kring centralen och i höstmörkret känns det lite olustigt. Hennes tåg var bara lite försenat. Vid 21-tiden rullade det in på spår sju.

Jag fick sen rulla hem hennes väska. Hon såg lite trött ut, men har nog haft bra dagar. Och i väskan låg inte bara smutstvätt utan en del presenter. Jag fick tre sorters godis… Ytterligare nån som vill att jag ska bli tjockare..? Närå, godiset var av det fina slaget – och det roliga – men får sparas till kommande helg(er). Vi satt uppe och pratade en stund, men runt 22-tiden gjorde jag mig iordning för natten.

∼ ♦ ∼

I morse ville katterna ha mat vid femtiden. Det var bara att masa sig upp. Givetvis somnade jag om sen, hårt, och kände mig mer död än levande 6.15 när mobillarmet gick igång.

 

Gustavianumkorsningen

Härlig morgonpromenad. Här fotade jag Gustavianumkorsningen i morgonsol.

Måndagsmorgonen var kall och solig. Det blev en skön promenad upp till jobbet. Men sen kollade jag min kalender och insåg att jag hade möten från klockan 12.30 och nästan resten av eftermiddagen. Det blev ganska tungt på eftermiddagen, även om det var viktiga saker som dryftades på mötena.

Då var det tur att jag hade en god arbetskamrat på plats att luncha med. Idag smaskade vi på lax hos Feiroz. De har ofta bra fiskrätter där. Två av fyra närvarande i arbetsgruppen är nästan det normala numera. Idag var visserligen en kamrat uttalat ledig och det måste man ju få vara. Jag är inte jätteberoende av de mina i gruppen, men ibland underlättar det, till exempel att man får snabba svar på frågor när alla är på jobbet.

∼ ♦ ∼

I kväll jobbar Anna och jag ska dyka ner i min bok på gångJag hade tänkt tvätta och diska också, tvättkorgen fylldes ju på igår och diskmaskinen i morse, men det fixade Anna innan hon gick till jobbet. Hurra! Jag tömde bara diskmaskinen på ren disk, åkte ner med sopor i källaren och hämtade upp en låda kattmat.

Vem bor här? börjar i kväll och det ska jag försöka se på SvT 1 klockan 20

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.