Måndag kväll den 3 oktober och Kanelbullens dag 2022: Höst i Uppsala, ingen bulle och årets första julklappar


 Kära dagbok…

Härmande leksaker på höstmarknaden

Kaktusen härmade mig!

Det har varit höstmarknad i Uppsala igår och idag. Eftersom Fästmön idag, tisdag, har lämnat stan för Göteborg, gjorde vi en liten runda på Vaksala torg på måndagen efter jobbet. Där fanns massor att skratta åt, såväl ting som levande varelser. En av de roligaste grejorna var en kaktus som spelade in det jag sa. Och ja. Jag sa bland annat ”bajskorv”. (Jag är barnslig.)

Sen fanns det sånt som var ganska hiskeligt också. Jag gjorde av med en hel hundralapp på strumpor. Tio par blev det. Ibland har dessa strumpor OK kvalitet, ibland inte. Men för tio spänn styck behöver en inte gråta om strumporna inte håller i evighet amen.


Nåt marknadsgodis köpte vi inte,
men på hemvägen tittade vi in till Korgtassen för att Anna skulle handla ett par saker till resan. Då slank det ner var sin brownie. I morrn är det Kanelbullens dag, men jag fikar inte i min ensamhet. Det fick bli en Browniens kväll i stället. (Passar ju bra för en som fortfarande gillar kiss-och-bajs-humor.) Och till brownien en liten… sidekick.

Brownie Kick och kaffe

Brownie med sidekick.


Anna
både tvättade och packade,
men Det sitter i väggarna tittade vi på.

∼ ♦ ∼

Kanelbullens dag blev en härlig höstdag i Uppsala. Morgonen var kall, Anna stressade iväg till tåget och jag drömde om Örebro. Ja jag ska på en konferens i Örebro senare i månaden och efter den ner till vännerna FEM och Finske Pinnen i Metropolen Byhålan. Hoppas de har lika härligt höstväder där och då som här och nu, för Motala kan vara fantastiskt om hösten där det ligger vid sjön. Jag längtar efter många promenader längs med Vätterpromenaden, i tanken tillsammans med lilla mamma. Nästa vecka är det sex år sen hon gick bort. Den dan jag åker ner till Motala skulle min pappa ha fyllt 95 år. På lördagen är det mammas namnsdag. Så ja. Jag ska till graven och göra fint med ljungträd, tror jag.

Höstlönn

Härlig höstdag – och höstlönn – i Uppsala idag.


Men än så länge är jag i Uppsala och Anna i Göteborg.
Jag tror inte att jag hinner känna mig ensam, för jag jobbar ju vardagarna och har sällskap av Tisslingarna på kvällarna. På onsdag efter enhetsdagen går jag hem och jobbar ett par timmar och hela torsdagen jobbar jag hemma. Jag tror inte att de heller känner sig ensamma så mycket då. På onsdag kväll ska jag jul-KBT:a mig tillsammans med vännen Mimmi och på fredag blir det en stunds AW med favoriter från min tidigare avdelning. Dagarna lär gå fort.

Kanelbulle med pärlsocker

En kanelbulle jag åt hemma en gång, dock inte i kväll.

Det var en hel del att fira idag. Dels nobelpristagaren i medicin – Svante Pääbo är alumn och disputerad vid vårt universitet – dels är det ju Kanelbullens dag. Vitt skilda ting, men båda värda att firas. ==> Fast för min del blev det dock ingen bulle – inte kul att fika ensam. <== Svantes avhandling står nånstans i mina bokhyllor. Sist jag såg honom var han på min inflyttningsfest. Jag fick bröd och salt av honom, bland annat en finsk sedvänja (vi har båda lite finskt i oss). Att ge bort bröd och salt symboliserar gemenskap (tänk på uttrycket ”bryta bröd”) och välstånd (saltet). Brödet representerar då livets nödtorft och saltet, som användes förr till konservering, välstånd – det var ju dyrt.

Annars var det som vanligt på jobbet. Samtliga mina arbetskamrater jobbade på distans idag på förmiddagen (en kom in på eftermiddagen), så jag tog en hel del av konsultande och frågor på plats. Det är lite roligt, tycker jag, även om jag är långt ifrån så erfaren som mina kollegor. Lunchen idag blev vegetarisk pasta och den intogs som alltid nån gång mitt på dan.

Vegetarisk pasta och boken Hus av glas till lunch

Vegetarisk pasta och boken Hus av glas till lunch idag.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet mellanlandade jag hemma och gav katterna mat innan jag satte mig i bilköer för att hämta några bokrullar och tillbehör för Annas och mitt kommande projekt.


Hemmakvällen omfattade även jobb, tvätt, kattpottömning
(för andra gången idag eftersom nån skiter illa), sandpåfyllning och julklappsinslagning. Årets första julklappar ska nämligen delas ut i morgon kväll.

Första julklapparna i oktober 2022

Årets första julklappar delas ut i morrn.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, igår kväll bestämde jag mig för att inte förlänga mitt styrelseuppdrag. Jag ställer inte upp för omval vid årsstämman i december. Det finns flera skäl till detta, bland annat krånglande teknik och hög arbetsbelastning, men också att jag är för gammal för att ta skit från en väldigt liten människa.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 3 oktober och Kanelbullens dag 2022: Höst i Uppsala, ingen bulle och årets första julklappar

  1. ooohh.. skall det till och tapetseras 🙂

    Det blev ingen kanelbulle här… får bli nån dag när jag är sugen 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.