Andra halvan av söndagen den 2 oktober och måndagen den 3 oktober 2022: Triggad ångest, libanesisk middag ocn en vanlig dag på jobbet


 Kära dagbok…

Lite seg så där var jag allt på söndagen, men det blev en del nytta gjord. Jag slängde sopor först och åkte och handlade sen. Den här gången blev det inte så mycket eftersom katterna och jag blir ensamma från tisdag. Jag köpte mest fil och flingor till mig och blötmat till katterna. Kattmat av den sort våra katter äter var slut på vanliga stället, så jag fick ta en extra tur. Men jag åkte inte till Gnista utan till norra Gränbystaden. Där fanns ett apotek och jag tog ut magmedicin också. Det är den enda medicin jag står på nu, faktiskt.

Kattmat och människomat i två kassar

Fil och flingor till mig och blötmat till katterna.


Filen, flingorna och lite till handlade jag på City Gross.
Men jag höll på att smälla av när jag inte bara såg utan hörde – det lät! – julsaker. Jag tänkte nästan släppa varukorgen och springa ut ur affären, så stor är min julångest numera. Efter mammas bortgång trodde jag att julångesten skulle bli bättre. Jag trodde att jag skulle känna mig mindre ensam. Det var riktigt fel. Numera under julen får jag verkligen känna hur jag bara är jag och hur jag kommer till korta. Jag är inte ens bra på att fixa julmat, kan nöja mig med en burk inlagd köpesill. Men… för att råda bot på det har en kompis och jag bestämt oss för att fira jul en kväll den kommande veckan. Det blir en julafton i oktober med sill, nubbe, julpynt, julklappar och julfilm. Kanske botar det min julångest, lite jul-KBT, så där. Eller också infinner sig julångesten förr eller senare ändå. Då kanske jag kan få låna en viss stuga ute i skogen, så att jag bara behöver försöka stå ut med mig själv och min ensamhet. Jag är glad att min vän har ett gäng i vilket hon känner sig välkommen vid stora högtider. För mig är födelsedag kanske viktigare än jul, eftersom de som gillar en kommer på besök eller hör av sig då helt frivilligt.

Julpynt på Citygross

Det var redan jul på City Gross…Hemskt!!!

∼ ♦ ∼

Usch, det blev en lite sorglig inledning som jag skrev eftersom min julångest triggades igår. Söndagskvällen slutade betydligt bättre, för jag fick hänga med två av mina favorittjejer och äta god mat med dem. Annas snälla mamma bjöd Fästmön och mig på middag på Byblos. Som alltid var måltiden god, kycklingen mör och vinet fantastiskt. Anna fick en pärm med sig hem med viktiga papper rörande Slottet. Vi avslutade med Tunna blå linjen på TV. Den ger också ångest.

∼ ♦ ∼

Kycklinglunch och boken Hus av glas

Kycklinglunch och kriminallitteratur.

Måndagen var som en sedvanlig arbetsdag. Fast jag missade morgonmötet eftersom jag skulle vara på ett annat möte just den tiden. Det var ett välbesökt möte, men jag kände ändå att samtliga kom till tals. Utkomsten blev bra. Vidare skrev jag ner några anteckningar från mötet, pratade kalendarieissues och publicerade en text om klarspråk. Jag ägnade också arbetsdagen åt att skriva och besvara mejl. Det hade kommit in förvånansvärt många mejl över helgen. Nånstans mitt i allt åt jag en kycklinglunch i sällskap av min bok på gång. Den börjar närma sig sitt slutet nu. Eller… jag har cirka 150 sidor kvar, ungefär. Utgången är just nu totalt oviss.

På fredag ska jag intervjua två personer och jag förberedde ett antal frågor. Fotograf bokade jag i fredags, så det är klart. Jag har bestämt att gå hem och jobba efter enhetsmötet på onsdag och därefter jobba hemifrån på torsdag. Det fungerar säkert bra, jag är ju ensam hemma med Tisslingarna och de behöver lite sällskap. Annars stör vi inte varandra.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis har vi fått en svensk Nobelpristagare i medicin, en gammal bekant från min första tid här i Uppsala. Stort GRATTIS, Svante!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra halvan av söndagen den 2 oktober och måndagen den 3 oktober 2022: Triggad ångest, libanesisk middag ocn en vanlig dag på jobbet

 1. Rexxie skriver:

  EKO här i Västerås började plocka fram julgrejorna redan i slutet av augusti… (vilket är typ åtminstone två månader för tidigt…)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Neeej! Hemskt! Men vet du, jag har slagit in julklappar idag… Jag och en kompis ska jul-KBT:a i morrn kväll och leka julafton med allt vad det innebär (dock inte skinka, äter inte gris).

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.