Tisdag kväll den 27 september och onsdagen den 28 september 2022: Go-smakningar


 Kära dagbok…

Läser i rutiga byxor och prickiga strumpor

Stilikonen läste igår.

När jag kom hem igår pågick hög aktivitet. Fästmön hade tre saker på gång i köket: torkning av äppelskivor i ugnen, äpplemoskok och kokning av äpple- och ingefärsmarmelad. Efter en hektisk dag på jobbet har vi alla våra olika sätt att återhämta oss och ge oss själva ny energi. Ibland är hon beundransvärd, min darling. Själv var jag astrött och häckade så gott som hela kvällen i fåtöljen med en bok. Som den stilikon jag är i min hemmauniform, i form av rutigt och prickigt igår.

Det blev bokbyte igår kväll. Jag hade ungefär en halv bok kvar och den slukade jag. Camilla Läckberg är en expert på att sluta sina kapitel med cliffhangers. Boken var omöjlig att lägga ifrån sig. Bytet blev från en bok om ett hem med en gökunge till en bok om ett hus av glas. Boken jag läser nu är av en kanadensisk favoritförfattare, Louise Penny, en åsikt jag delar med en före detta kollega som brukar låna böckerna i Gamache-serien.

Böckerna Gökungen och Hus av glas

Bokbyte från en gökunge i boet till ett hus av glas.


Givetvis blev det provsmakning av äppeldekokterna.
Eller i vart fall marmeladen. Den slank ner fint med några bitar ost, främst cheddar, och ett knappt halvt glas amarone. Underbart gott! Jag la ut en bild på Instagram på marmeladen och en kollega inom universitetsvärlden ville gärna ha receptet – vilket hon fick!

∼ ♦ ∼

Jag sov inte så bra i natt och anledningen till detta är dels stress, dels min onda handled. Ja, fingertopparna är förstås fortfarande domnade, vilket i sig är obehagligt, men handleden och tumleden värker som fan, särskilt nattetid. Jag var in och kollade mina vårdsidor och jo då, doktorn skickade en remiss till Sjukstugan i Backen för två veckor sen.

I morse fanns det inte så många bär att stoppa i filen, men väl nykokt äpplemos. Det var underbart gott att ha i frukostfilen tillsammans med lite flytande honung, kanel och flingor. Utöver det hade vi två fungerande toaletter, men det skulle bli allmän vattenavstängning en timme under förmiddagen.

Onsdagen på jobbet bestod av möten mest och däremellan skulle jag hinna jobba praktiskt. Jag var väldigt ensam i min grupp idag på jobbet, de flesta jobbade på distans. Det blir en del extra stresspåslag av det. Men jag hade bestämt mig för att lämna när eftermiddagens sista möte var avklarat runt 15-tiden. Detta för att gå hem och ge katterna mat innan jag gick iväg för att träffa vännen Mimmi och svinga en bägare. Anna jobbar i kväll och det blev för tidigt för katterna att få kvällsmat innan hon gick. Själv tänkte jag inte bli sen eftersom det är så hektiskt som det är på jobbet.

Citrus sover i zebrafåtöljen

Citrus får vara ensam hemma med brorsan i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 27 september och onsdagen den 28 september 2022: Go-smakningar

  1. Vilken fästmö! och visst är Louise Penny bra

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.