Onsdag kväll den 28 september och torsdagen den 29 september 2022: Tungt och lätt och vänrikt


 Kära dagbok…

Lättlunch med keso ägg ostfralla vatten o boken Hus av glas

Lätt lunch igår.

Det blev en lite tung dag igår på jobbet. Mötet jag hade på eftermiddagen via Zoom kändes som ett studioprogram där tre olika personer kom och gick under timmarna i rummet där jag satt. På skärmen hade jag arbetskamraten i Stockholm under hela mötet. Eller delvis. Det laggade förstås, så av och till fick vi stänga av bilden.

Lunchen blev däremot väldigt lätt och skedde i sällskap med min bok på gång. Jag hann inte läsa så mycket igår för jag hade inte mycket tid till det, enbart på lunchen (20 minuter igår) och strax före läggdags. Efter jobbet hade jag nämligen en vänträff.

Jag rusade hem efter jobbet, sprang upp för trapporna eftersom sedvanlig barnvagnsmaffia (alltid en och samma hög med folk) snodde hissen mitt framför ögona på mig (som jävla vanligt…), gav katterna mat och lite gos. Jag får alltid så dåligt samvete när jag bara kommer hem, fyller matskålarna och går iväg igen, men de hade haft sällskap av Fästmön ända till 14.30. Anna hade för övrigt ringt sin snälla mamma och det blev bestämt att vi ska äta söndagsmiddag på Byblos tillsammans. Jag bokade bord via nätet när vi sågs hemma senare på kvällen, Anna och jag.

Men åter till tidiga kvällen. Jag sprang även hemifrån och kom i tid till Churchill Arms. Vännen Mimmi anlände just som jag tagit de första klunkarna av första ölen. För min del blev det två öl till och avslutningsvis en GT. Men däremellan åt jag kyckling också, lunchen var så himla lätt och jag var så himla hungrig. Det var packat med folk på stället och personalen sprang nästan benen av sig, men gjorde ett bra jobb.

Så babblade vi, mest jag, är jag rädd. Men jag är så glad för vännen Mimmi och att vi har återupptagit kontakten efter typ 20 år när vi knappt sågs. Jag var på gott humör när jag gick hem och jag var inte särskilt påverkad heller.

∼ ♦ ∼

Idag var det en härligt kylig, men solig höstmorgon. Den som säger att hösten är mörk och ful har fel, tycker jag. Visst finns det mörka dar också, men idag var det en underbart färggrann dag. Jag blev bara tvungen att stanna på S:t Olofsbron och fota den vackra lönnen med omgivningar.

Höst på St Olofsbron

Det är höst på S:t Olofsbron.


Det var ett par viktiga IRL-möten idag på jobbet.
På lunchen hann jag också med en lunch med ett par goda vänner, Béchir och Ewa, som kom till huset där jag jobbar. Det ser ju ut som om jag äter en väldigt lätt lunch – vatten – men jag åt vegetarisk ärtsoppa och pannkakor. (Jääättebra NOT! med ölkväll följd av grädde och sylt inför vägningen i morrn…)

Béchir o Ewa äter lunch i Segis

Béchir och Ewa kom och åt lunch med mig i Segis.


Dagen avslutades med avtackning för en arbetskamrat
på min förra avdelning. Jag hade blivit speciellt inbjuden och det blev jag väldigt glad för. Det hela resulterade också i att jag ska gå på AW nästa fredag med delar av min förra avdelningen. Så kan det gå.

Blåbärstårta

En bit blåbärstårta på avtackningen.

∼ ♦ ∼

I kväll tvättar jag. Tvättmaskinen var full av jeans och sånt. Sen har jag en hög med strykning som jag ska beta av och så ska jag tömma diskmaskinen som Anna har kört – och fylla på med ny disk.

∼ ♦ ∼

I morrn jobbar jag hemifrån. Förmiddagen från klockan tio är vikt för hälso- och sjukvård, bland annat påfyllning av covid-vaccin. På eftermiddagen ska Anna och jag ut på en liten tur. Sen är det ju helg. För min del innebär den dammsugning, simning, handling och middag med svärmor – om jag inte blir risig efter fjärde dosen vaccin. Jag har väldigt ont i handleden och välkomnar alla avbrott från datorarbete, för då får handleden vila.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.