Söndagen den 25 september 2022: Min egen BOKMÖSSA följd av handling och trädgårdsarbete


 Kära dagbok…

Bokmössa Gökungen och min studentmössa

Min egen BOKMÖSSA.

I morse sov vi lite längre än igår, trots att vi båda var lediga. Klockan var nästan åtta när jag vaknade. Jag genomgick sedvanliga procedurer med kattpottor, tvätt och läsning och kaffe på sängen. Just nu läser jag den elfte och senaste delen i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie. Boken är spännande och lättläst, precis vad jag behöver efter all annan spänning som har varit. 

Bokmässa i Göteborg har också varit och jag måste säga att jag är hjärtligt trött på alla bilder därifrån på Instagram. Typ alla har tagit samma sorts bilder, gärna selfiesar med författare, och lagt ut. Hur trist som helst – för en som aldrig har varit på sagda mässa. Jag tror att jag har missuppfattat det hela, för jag trodde att det var BOKMÖSSA.

Idag skulle det handlas och trädgårdsarbetas. Uppdelningen var att jag åkte och handlade mat, kattmat och hygienvaror på ICA Gnista medan Fästmön köpte lökar på Plantagen. Blomsterlökar. Jag köpte gula lökar och röda lökar för allmän matlagning. Därefter hämtade vi upp Annas snälla mamma och så skjutsade jag Slottsfrun d ä och Slottsfrun d y till Slottet. Själv åkte jag hem och kånkade upp matvaror och Annas jacka som hon inte behövde. Jag hade så mycket att bära att jag var tvungen att ta på mig Annas jacka. Och kan du tänka dig, kära dagbok, jag kunde knäppa den utan problem! Katterna fick lunch (!) innan jag bytte om och åkte tillbaka till Slottet.

Anna hade köpt en massa blomsterlökar. Totalt satte vi 150 stycken i jorden. Jag fick äran att gräva ner lökar för snödroppar och klosterliljor. Anna satte tulpaner, ranunkel, kungsängsliljor med mera. (Ranunkellökarna såg ut som skräp, för övrigt.) Det var tur att det fanns små skyltar att stoppa ner i jorden i de flesta lökpåsar, för annars skulle vi aldrig komma ihåg vad vi har grävt ner var. Annas snälla mamma gjorde också en hel del insatser, bland annat klippte hon gräs och fixade fika. Vi hjälptes åt att ta bort vattenslangen för säsongen. Jag krattade löv, grenar och kvistar och plockade ihop fallfrukt som ska kastas. Slottsfruarna plockade äpplen och Anna tog lite morötter också. En kan hoppas att det blir mos på äpplena och marmelad på morötterna!

∼ ♦ ∼

Till söndagsmiddag blev det bangers ‘n mash (korv och potatismos). Kycklingkorv, förstås för min del. Vi åt en del inlagda grönsaker till det, bland annat squash som Anna har picklat. Gott!

Kycklingkorv med mos Annas picklade squash kaviarmacka öl

Bangers ‘n mash, för min del kycklingkorv och mos.


Kvällskaffet var smaksatt av kardemumma
och intogs för min del under tiden jag skrev det här. Snart ska jag kasta mig i fåtöljen och läsa. Klockan 21 blir det Tunna blå linjen på TV.

∼ ♦ ∼

I morrn börjar en ny arbetsvecka med nya möten och jobb. Jag har väldigt ont i handleden, men tån känns OK. Ryggen har bråkat lite idag. Den bråkande toaletten ska jag ringa vår ”vaktis” om i morrn för att kolla om han och nån rörmökare kan gå upp och kika på den senare i veckan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.