Måndagen den 26 september 2022: Flygande fläng


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan gungar i kristallkronan

Flygande fläng i dag.

Det blev en start i flygande fläng på måndagen. Fästmön och jag hann ses som hastigast i morse. Anna hann dessförinnan att tömma diskmaskinen på ren disk, nåt jag alltid uppskattar. Själv tömde jag kattpottorna på kiss och bajs innan dusch och frukost. Jag bäddade, borstade tanden och slängde på mig ytterkläderna innan jag ringde vår ”vaktis” M. I morrn får vi besök av M och en rörmokare som ska kika på gästtoaletten som rinner. Eftersom den har ballofixkranar (vad gjorde man innan de fanns?) kunde jag ju stänga av toan i fredags. Men det är knepigt att bara ha en fungerande toa när vi är två och ibland tre. Förhoppningsvis får vi ordning på det hela. Snälla ordföranden har lovat att släppa in och övervaka (!) hantverkarna eftersom jag inte kan jobba hemifrån i morrn heller och Anna kan ju aldrig det. Jobba hemifrån ska jag däremot göra på fredag. Det blir smartast av logistiska skäl eftersom jag ska göra två ”vårdbesök”. Dels ska jag få hjälp med fötterna, dels tänkte jag försöka få min fjärde spik i armen av vaccin mot covid-19.

Eklöv brunt med droppar på brädor

Jag kämpar mot stressen.

På jobbet är det fortsatt manfall. Man kan säga att 50 procent av oss i min grupp jobbar. Det är tufft. Jag blir lätt uppstressad och måste verkligen kämpa mot stressen. Det går ju liksom inte att göra nånting åt det ändå, bara ta saker och ting i prioriterad ordning. Idag var det ett par viktiga möten som jag behövde gå på, i morrn är det likadant. Jag föredrar dessa fysiska möten, men ibland, när det till exempel ska komma hantverkare, är det dumt att mötena och hantverkarna krockar. Under morgondagen har jag en avtackningslunch med en före detta arbetskamrat och på eftermiddagen sitter jag med i möte om vårt nya webbverktyg och träffar representanter från två avdelningar.

Idag blev det emellertid en snabb lunch. Jag hade en matlåda hemma med en kycklingkorv och potatismos till kvällen. På jobbet åt jag macka, yoghurt och ägg. Efter maten gick jag och satte  mig lite enskilt med en kaffe och min bok på gång. Jag behövde sitta ifred en stund. Verkligen.

Kaffe och boken Gökungen

Snabblunch med enskild stund.


Men när chefen en stund senare stack till mig
(och de som var på plats) en liten uppmuntran blev jag så glad att jag är en del av det här gänget. Då blev det lättare igen. För den lilla uppmuntran kom just när jag bäst behövde den.

Kexchoklad Kram på dig

En liten uppmuntran som kom just när jag bäst behövde.


Jag fick ett par uppdrag på ett förmiddagsmöte, 
bland annat att skriva en artikel om lästips. Den fick jag klar på eftermiddagen och skickade iväg på översättning innan det var dags att gå hem för dagen.

∼ ♦ ∼

På onsdag är det också en massa möten, men på kvällen ska jag träffa vännen Mimmi. Onsdagar är nämligen hennes dricka-öl-dag och även jag behöver en öl. På torsdag eftermiddag är det en avtackning på jobbet som jag ska delta i eftersom jag har blivit särskilt inbjuden. På fredag sen är det jobba hemifrån och vård som gäller. Jag tänkte försöka sluta tidigt för Anna och jag ska påbörja ett projekt som förhoppningsvis svetsar oss samman lite mer. I värsta fall blir det tvärtom, men just nu känns det rätt och bra. Projektet handlar bland annat om litteratur. Och kärlek.

∼ ♦ ∼

Idag är det mina föräldrars bröllopsdag. Om de hade levt skulle de ha firat 63-årig sådan. De fick 50 år tillsammans varav 47 som gifta. Älskade, saknade, men aldrig glömda.

Mammas o pappas bröllopsfoto

Mina föräldrar på sin bröllopsdag den 26 september 1959.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 26 september 2022: Flygande fläng

 1. Det verkar vara fullt upp på alla håll och kanter 🙂 Jag får också stick no 4 nu..

  Fint att ha fått så många år tillsammans ändå – fint kort på dina föräldrar !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag hoppas det finns vaccin kvar, det är drop-in.
   Ja 50 år tillsammans… Mamma bodde i Stockholm när de träffades, men flyttade ”hem” igen när hon gifte sig. En gammal klasskompis till mig drar alltid upp historien om att mamma gick modell på ett av stans klädvaruhus… Hennes dotter har verkligen inte ärvt hennes utseende…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.