Lördagen den 24 september 2022: Ibland behövs det tänkas högt


 Kära dagbok…

Ibland behöver man tänka högt. Sätta ord på tankarna. Ställa saker på sin spets. Det är en början i alla fall, att berätta hur det känns och lite vad en vill och inte vill. Och bestämma sig för vilken väg en ska ta. Fästmön och jag har bestämt oss för att ta en promenad på högre höjder på Allhelgona. Det blir en utmaning och det kittlar redan i magen.

Go adventure

Vi ska ta en promenad på högre höjder på Allhelgona.

∼ ♦ ∼

Idag var vi lediga båda två. Därför vaknade vi tidigt båda två, säkert. Jag tömde kattpottor och fyllde på sand, sopade och fixade kaffe samt startade en maskin tvätt. Sen blev det läsning och kaffe – och katt! – på sängen. Lucifer kom på besök i sovrummet och låg och myste inlindad i sin egen blåa filt. Och jag läste äntligen ut boken om det litterära mordet för att byta till en sprajtans ny deckare från Fjällbacka.

Så traskade vi så småningom ner på stan där jag träffade två bekanta, men ägnade mig också åt att prova boots och fika på Uno. Asså att de får nånting gjort på det stället är ett litet under i sig, för de jobbar som i lim (det vill säga inte fort). En shoppingpåse kom jag hem med. Den innehöll kardemummakaffe och pyjamasbyxor.

Main Street softade vi en stund och gav katterna mat innan det var dags för oss att ge oss ut på jakt efter mat. Två matställen vi kunde tänka oss var fullsmockade av folk. Och på Sivia torg var Uppsalas första pizzeria (<== tro inte länken!) stängd sen ett par, tre år. Rivningen av torget har nyss påbörjats och det är riktigt sorgligt…


Vi hamnade på en hotellrestaurang, Picnic,
och det var inte alls nåt dumt val. Vi var inte vrålhungriga utan valde två mellanrätter. Till dessa fick vi bröd med vitlökssmör, var sin öl och var sitt glas vitt vin. Rödbetorna och chèvreosten var fulla av härliga nötter. Rödingen var finfin, även om Anna tyckte att den var i råaste laget och jag att den var beströdd av för många morotsslantar. Vi åt upp allt och det var så gott.

Alldeles lagom mätta gick vi hem och drack kardemummakaffe – och glömde ta med oss en låda kattmat upp från källarförrådet. Syster Hurtig skulle vara Syster Duktig och åka ner till källaren med sopor och hämta kattmat. Men hon är ett blindstyre och slog i höger lilltå i köksdörren. Vi får se om jag kan gå i morrn. Handleden har inte heller känts bra idag.

∼ ♦ ∼

I morrn blir det handling av mat och kanske lökar. Jag lever ju med en blivande slottsfru som har en del trädgårdsplaner. Höga tankar…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.