Torsdag kväll den 22 september och fredagen den 23 september 2022: Komma ner i varv trots världsliga ting


 Kära dagbok…

Nånting jag måste jobba med är min hantering av stress. Men hur lätt är det när folk mejlar hela tiden under en konferensdag trots att jag har svarat att jag inte kan göra nåt just då? Eller när jag behöver attestera fakturor inom ramen för mitt styrelseuppdrag fast det finns tre andra som också kan göra det? Och när systemen (notera pluralformen!) krånglar? Eller när arbetskamrater är sjuka och jag är ganska ensam om vissa arbetsuppgifter? Och när en toalett på Main Street börjar låta konstigt? Världsliga ting, men oavsett – saker och ting måste lösas och uppenbarligen måste allt lösas av mig.

What a day bitmoji Tofflan

Världsligatinglösaren.


Igår kväll försökte jag komma ner i varv.
Simningen underlättade, men yrseln och klenheten återkom. Idag har jag dessutom extra ont i handleden. Världsliga ting som inte enbart kan lösas av mig. (Jag har varit hos doktorn, lämnat prover och väntar på remiss.) Först behövde jag emellertid starta datorn och fixa några saker för min egen del. Önskade att jag kunde vara lika avslappnad och cool som Citrus.

Citrus på rygg i zebrafåtöljen

Citrus vet hur man slappnar av och är cool.


Jag gjorde mitt allra bästa sen för att komma ner i varv med läsning.
Kunde skratta lite åt mig själv när jag insåg att min nuvarande hemmauniform matchade senaste numret av Antiktidningen.

Jag matchar Antik o Auktion nr 10 2022

Min hemmauniforms byxa matchar bården på Antiktidningen.


Fästmön bjöd på soppa och kokt ägg till kvällsmat.
Då hade jag tryckt i mig två ostmackor innan, men det räckte inte. Världsliga ting, men jag insåg att jag behövde äta lite mer så att jag inte skull bli avtuppningsbar igen.

Kokt ägg och Annas tomatsoppa

Annas tomatsoppa och kokt ägg till kvällsmat på torsdagen.


Resten av kvällen växlade jag mellan min bok på gång
och ett true crime-program på TV.

Boken The woman in the library i knäet

Min bok på gång.


Citrus
hängde med oss. När hon insåg att jag var färdig vid datorn lämnade hon Bokrummet för Annas knä.

Citrus knäkatt

Knäkatten Citrus såg på TV med oss.


Och sen kunde jag sova rätt hyfsat i natt.

∼ ♦ ∼

Jag hade massor att göra på jobbet idag och bara för det var jag sen. Att jag var sen handlade om att jag tömde kattpottor, sopade, bäddade, slängde sopor och lekte rörmokare också i morse förutom att frukostera och duscha. Håret slapp jag att tvätta, för jag hade en dejt med min frisör klockan 16. I vart fall var jag på jobbet före klockan åtta. Batteriet till mitt skåp hade slutat fungera, så jag fick inleda med att kontakta en vaktmästare för det. Samtliga problem och arbetsuppgifter samt publicering av information från ledningen var klart innan det var dags för dagens andra möte klockan tio. (Ja, jag smygjobbade under morgonmötet.) Vidare har jag skrivit minnesanteckningar, svarat på mejl, publicerat hit och dit och… Jaa lite lax till lunch åt jag nånstans däremellan.

Lax ris och boken The woman in the library

Laxlunch.


Gissa om jag längtade efter att klockan skulle bli 15.45
så att jag kunde stänga ner och gå till Igor, min frisör?! Anna hade hört av sig under dan och vi kom överens om att stråla samman för en fredagsdrink av det blodiga slaget på stan innan vi mumsade goda ostar och drack amarone på Main Street. Eftersom Churchill Arms inte var riktigt redo att servera oss det blodiga när vi anlände, fick vi inleda med var sin GT. Så synd… (NOT!)

Main Street tog jag fram ett Amarone från 2013, som enligt kortet på flaskan skulle passa till ostar, och öppnade det för att luftas medan jag avslutade det här inlägget.

Vi hade sett blåljus på håll och kom precis hem innan det blev avspärrat utanför av polisen. Jag kände mig otroligt lyckligt lottad och säker, men lite orättvist för den stackare som drabbats medan jag planerade fredagsmyset…

∼ ♦ ∼

Ytterligare ett orange paket hade också lämnats utanför lägenhetsdörren under eftermiddagen. Härligt innehåll!

∼ ♦ ∼

Fredag är vägning för min del. Den här fredagen var siffrorna bra. Jag har gått ner 700 gram sen förra fredagen. Mängden fett i kroppen har minskat med nästan en procent och muskelmassan har ökat med motsvarande. Vattenmängden var åtta tiondelar högre än förra fredagen och det är också positivt. Benmassan låg på samma nivå, men BMI hade minskat med två tiondelar. Jag är nöjd.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.