Torsdagen den 22 september 2022: Ibland är det obeskrivligt ensamt i mitt hörn


 Kära dagbok…

Utsikt från ett hörn av Segerstedthuset

Ibland är det obeskrivligt ensamt i mitt hörn.

I natt hade jag svårt att sova. Det var en jobbgrej som låg och skavde, ett snudd på oförskämt mejl. Tänk att det är så att en alltid hänger upp sig på de dåliga sakerna och glömmer bort de bra. För mest händer det ju bra saker. Men det skaver också att bli osynliggjord gång på gång, särskilt när en själv lyfter fram andra. Nu gör jag inte det för att jag ska få poäng eller uppmärksamhet, men jag blir väldigt ledsen när jag ”redigeras bort”, förminskas eller inte liksom finns. Gissar att det handlar om hela paketet, det som jag inte är en del av. Jag är visserligen här och nu, men jag är vare sig historia eller framtid. Det känns understundom obeskrivligt ensamt i mitt hörn. Ledsamt och sorgligt att det blev så här. Så det kanske är dags att resa på sig. Jag är faktiskt värd så mycket mer.

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan har ont i magen

Känslan i morse och nästan hela dan.

När jag vaknade i morse var det kallt. Jag var så trött att jag mådde illa, hade ont i magen och hjärtklappning, men tömde kattpottorna och sopade ändå. Temperaturen steg långsamt liksom solen. Idag hade vi avdelningsmöte från klockan 10 till 15. Detta innebar att jag satt hemma och jobbade några timmar innan jag gick iväg till möteslokalen på stan. Trots att jag inte var i mitt bästa skick tror jag att jag lyckades lösa den problematiska jobbgrejen. Ledsenheten hängde dock kvar över mig, jag som var så glad och nöjd igår efter mitt möte och föreläsningen med Elly Griffiths! Så kan det svänga när omgivningen inte alltid är så snäll. (Inte för att jag själv är snäll hela tiden heller…) Och när jag kom fram till möteslokalen höll jag på att tuppa av. Som tur var gick det över snabbt, men det kom tillbaka när jag hade återvänt till Main Street på kvällen.

Det var några bra mötestimmar under torsdagen med ett varierat program. Vi diskuterade bland annat universitetets 550 års-jubileum. Det ligger faktiskt bara fem år fram i tiden…

Gruppdiskussion

En av dagens gruppdiskussioner rörde 550 års-jubileet.

∼ ♦ ∼


Simning är bra för kroppen och med all säkerhet också för själen
och tilltryckta känslor. Jag tog med mig handduk och badkläder etc till mötet. Med Centralbadet bredvid möteslokalen var det inte alls svårt att välja att hoppa ner i bassängen efter avslutat möte. Det blev 16 längder idag, en mer än senaste gången. Och det var obeskrivligt ensamt i bassängen – men ganska skönt.

∼ ♦ ∼

Jag har fortfarande inte bestämt vem som ska få presenten… Till mig själv är ett nytt bokpaket på väg.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 22 september 2022: Ibland är det obeskrivligt ensamt i mitt hörn

 1. Ibland svänger känslorna fort, från att man tycker det mesta är trist till att man uppskattar det mesta… Jag tänker varje gång jag ser du varit och simmat, att jag också måste ta mig till badhuset, avis på dig som kan simma när det är lite folk, det är det jag tycker är trist kvällstid, att det är trångt i bassängen och alla simmar olika fort 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja ibland. Och så händer nåt som förändrar allting.
   Simningen mår jag jättebra av till både kropp och själ. Igår var det inte trångt i bassängen, så efter fem gånger vet jag att en vardagseftermiddag vid 15-tiden är en bra simtid. Jag simmar inte gärna kvällstid, ibland kan det bli på nån helg, men då är det oftast så mycket annat. Och jag har rätt att ta en timme friskvård på arbetstid/vecka.

   Gilla

 2. Hoppas att du haft en bättre dag i dag. Trevlig helg på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det har varit mycket stressigt idag, men nu har jag fått två fredagsdrinkar och ostar och amarone väntar. Jag har ont i handleden, fast mår annars rätt OK.
   Ha en fin helg!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.