Måndag kväll den 5 september och tisdagen den 6 september 2022: Inte mycket ljus på mig


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan konfunderad

Typat…

Igår kände jag av ryggen. Det är ju själva… Förra veckan mejlade min naprapat mig. Han frågade hur läget var och skrev att han hade lediga tider ifall jag behövde komma och få hjälp. Jag svarade att ryggen är bättre än bäst, ungefär, likaså foten och att jag promenerar och simmar och hej å hå. Rätt typat… Det var kyligt igår och kanske är det kylan som orsakar det onda. Hur som helst kom jag på att jag hade glömt att jag hade bestämt att varva stående och sittande vid skrivbordet på jobbet. Så jag började stå. Och stå och stå och stå. Faktum är att jag glömde bort att sitta… Jag satt bara när jag fikade och när jag åt lunch. På Main Street, där det luktade gryta med vin i hela lägenheten, drog jag på Linnex. Jag bad att få låna Fästmöns massagekudde, vilket jag fick. Två omgångar massage medan jag åt mina kvällsmackor och drack kaffe på balkongen så var ryggen ganska OK.

Till klockan 20 gick jag in och kollade på Det sitter i väggarna. Igår kväll handlade det om ett gammalt missionshus i Faringe som ju ligger ganska nära här. Snyggve* var för övrigt vid biblioteket i Uppsala. Undras om jag stöter på honom nån gång, antingen här i Uppsala, där han verkar var ganska ofta, eller i Stöllestan**, där jag befinner mig då och då och där han bor.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan WTF

Jag blev ganska arg på att samtalen till min privata mobil inte kom fram.

I natt hade jag värk. Lite i ryggen, men ännu mer i höger handled. Jag har svårt att komma till skott med att kontakta läkarmottagningen, jag känner sånt motstånd. Idag tog jag mig i kragen och ringde på förmiddagen. Mottagningen skulle ringa upp klockan 14, men tre samtal kom inte fram, visade samtalshistoriken. Jag fick göra ett nytt försök att få en telefontid via tjänstetelefonen. Och lyckades. Nu har jag en läkartid bokad den 15 september – och det är inte hos doktor Oskar, tack och lov!

Det var varmare i morse, men det blev ändå frukost vid köksbordet efter morgonduschen. Mitt frukostsällskap var lokalblaskan, mobilen och min bok på gång. Det är snart dags för bokbyte igen.

Boken Before the coffee gets cold och kaffe vid köksbordet

Frukostsällskap.

 

Gult hus blå himmel vid St Eriks torg

Lite sol och blå himmel på mig.

Tisdagsmorgonen var solig och solen skulle fortsätta att hålla sig framme hela dan. Men det är långt ifrån de temperaturer som det var för bara ett par, tre veckor sen. Jag fick i alla fall se såväl sol som blå himmel under mina promenader till och från jobbet. Annars är det inte mycket ljus på mig. Jag harvar på. Idag var det inte så många möten på jobbet, så jag fick tid att bland annat putsa på en text och greja med lite diverse som jag annars inte hinner med. Vidare förberedde jag nästa artikel. Det är en intervju jag ska göra om en studio och den ligger lite längre fram i tiden.

Jag passade också på att ordna parkeringsplats vid hotellet i Örebro i oktober. Eller det blev kollegan som bokade rummen som fick fixa.

Lunch åt jag mellan för- och eftermiddag. Idag åt jag vegetarisk korv Stroganoff i sällskap av min bok. Jag har också bokat in mänskligt lunchsällskap på fredag samt en fika en lördagseftermiddag senare i månaden med en före detta kollega.

Vegetarisk korv Stroganoff

Vegetarisk korv Stroganoff och min bok på gång till lunch.

∼ ♦ ∼

En författare hörde av sig igår och undrade om jag ska till bokmässan senare i september. Det har jag inte planerat för, bland annat jobbar jag och ska ta ut ett par semesterdagar i månaden därpå. Men visst, bokmässan finns på min bucket list. Fast… en annan författare som ska till mässan är ju Elly Griffiths och henne ska jag lyssna på här i Uppsala den 21 september. Samtidigt har jag en spännande vecka i oktober att se fram emot – först konferens i Örebro och därefter några dar i Motala.

∼ ♦ ∼

*Snyggve = Richard Thunér
**Stöllestan = en Vadstenabos benämning av den egna stan Vadstena

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.