Senare delen av söndagen den 4 september och måndagen den 5 september 2022: Upp på vinden, ner i källaren och UT!


 Kära dagbok…

Söndagseftermiddag på Main Street Ingen roligare dag än nån annan. Jag bar upp golvfläktarna till vinden och dammade i lägenheten. Framför allt i sovrummet var det fruktansvärt dammigt och jag tror inte att det är bra att dra i sig när en sover.

Golvfläktar upp på vinden

Upp på vinden med dessa.


Nog hade jag tänkt mig en roligare utflykt
än den jag gjorde på eftermiddagen, men men… Jag fick komma ut från Main Street, bilen fick köras och jag fyndade kattmat, tandkräm och deo till bra priser. Kattmaten ställde jag i källaren och därifrån bar jag upp en låda som stått där ett tag eftersom kattmaten i skafferiet var nästan slut.

Kattmat deo och tandkräm i varuvagnen

Ner i källaren med dessa (inte tandkrämen och deon dock, bara kattmaten).


Slut var däremot inte lördagsgodiset,
så det blev en lite sen, men god, eftermiddagsfika på balkongen.

Godispåse kaffe och boken Before the coffee gets cold

Söndagsfika.


Runt 17.30 begav jag mig ner till stan för att äta middag.
Jag tog förstås med mig min bok på gång, men på stan var jag inte ensam. Det hade varit ett sportevenemang och matställen och pubar var fulla av fulla (!) människor. Till sist blev det China Garden som fick mig och Mimmi som matgäster. Där var det lite stökigt först, bara, men förhållandevis lugnt och samtalsvänligt. Två ordningsvakter kom in för att låna toaletten. Just då skulle två överförfriskade herrar lämna lokalen och den ena höll på att ta med sig ölglaset ut. Skickligt av ordningsvakterna att lyckas undvika detta, måste jag säga! Maten var annars god och vårt samtal orsakade både tårar och skratt – så där som det ska göra tillsammans med riktigt goda vänner. Nu är det bara förnuftet och klokheten som måste segra. Och nyfiken är jag på överraskningen som väntar Mimmi.

Fortune cookie Your wisdom will find a way

Hmm…

∼ ♦ ∼

Jag hade haft ont i huvudet hela dan igår förutom att jag hade ont i högerbenet. Benet känns bättre idag, men huvudet hade jag så ont i i morse att jag mådde illa. Jag tog en tablett och det lindrade lite. Det blev tidig sänggång igår. Jag sov inte bra och huvudvärken var som sagt kvar när jag vaknade.

Det var en riktigt kall septembermorgon jag vaknade till. Frukost på balkongen var uteslutet. Jag kröp in i min röda galonsoffa i köket efter morgonduschen och åt min fil och drack dagens två första muggar kaffe där.

Tre komma åtta grader ute den 5 sep 22

Kall septembermorgon.


Jag sopade två gånger i hallen,
men tömde inte kattpottorna i morse. Det kan nån som inte ska till jobb eller skola gott göra. Katterna fick tonfisk till frukost och de slickade nästan skålarna rena. Sen gick de och la sig på sina nya favoritställen i Bokrummet: Lucifer i Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen och Citrus i stora kattkorgen. Jag hade svårt att gå ifrån dem i morse, det liksom nöp i hjärtat av nån anledning.

Lucifer i zebrafåtöljen o Citrus i stora korgen

De här två… ❤ ❤


På jobbet var det som vanligt spretigt med arbetsuppgifter
och möten. Men ibland uppskattar jag just den spretigheten. Torsdag och fredag den här veckan hade jag avsatt för korrekturläsning av universitetets årliga magasin. Detta är nu framflyttat till måndag och tisdag nästa vecka. Det blev bättre dagar för mig, för jag lyckades boka ett rum där jag kan sitta och korra ostörd. Jag läste korr även förra året, men då från Main Street. Det funkar inte i år.

Till lunch hade jag mänskligt sällskap idag. Lunchen var annars ganska beige, men kycklingen var väldigt god.

Beige lunch med kyckling

Beige, men god kycklinglunch.

 

Bitmoji-Tofflan skrattar

Idag fick jag skratta tillsammans med andra.

På eftermiddagen skrev jag färdigt en artikel, skickade den på fakta- och citatgranskning och därefter på översättning. Hepp! Och sen har jag fått skratta ut i eftermiddag. Det behövde jag. Skratta tillsammans med andra. Idag skrattade vi åt att jag tog en advokat till hjälp för att få skriva en längre text än brukligt via klarspråksknorr på en ålderdomlig notis och avvundsjuka fram till en svägerska på flakmoppe och en som fick en spricka i sitt revben.

∼ ♦ ∼

När jag inte jobbar den här veckan ser jag på Det sitter i väggarna, i kväll från Faringe. På onsdag kväll har jag styrelsemöte. På lördag är det Kulturnatten i Uppsala. Jag får se om jag tar mig ut. Och på söndag är det val. Jag ska inte förtidsrösta utan göra som jag alltid har gjort – gå till vallokal. Ut alltså, vilket tycks vara helt ute numera.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senare delen av söndagen den 4 september och måndagen den 5 september 2022: Upp på vinden, ner i källaren och UT!

  1. Jag blängde lite på mina fläktar här om dan, mer blev det inte, men snart ska dom in i kartonger och vidare till förråd 🙂

    Jag var och förtidsröstade igår kväll, cyklade så jag var där en kvart innan stängning så det var gjort på två minuter.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.