Lördag kväll den 3 september och söndagen den 4 september 2022: Sällskap


 Kära dagbok…

Jag har inga problem att äta ensam, jag gör det nästan varje dag när jag inte har nåt mänskligt lunchsällskap på jobbet. Fast med en bok till maten är en aldrig ensam. Jag tog med mig ett litterärt sällskap till Trattoria Alessandro. Började med en öl…

Öl och boken Svartfågel

Boken och jag började med en öl.


Sen utökades sällskapet med oliver, ett glas rött och vatten…

Öl uppslagen bok och oliver

Sällskapet utökades med oliver och vatten och ett glas rött.

Därefter kom Giovannis ostpizza…

Bok pizza och ett glas rött

Giovannis ostpizza var mumsig som vanligt.


Nån dessert tog jag inte.
Det blev däremot en dubbel espresso och en fyra whisky. Whisky dricker jag alltid när jag är ledsen eller sjuk. Igår var jag ledsen. Men rätt klok, för det blev ingen mer starksprit – mer än litterärt. Då tänkte jag på min vän Finske Pinnen och kände mig lite mindre ensam.

Trots det var stegen ganska tunga när jag och min bok gick tillbaka till Main Street. Det börjar bli höst, men tillvaron känns rätt grå.

Gråa plattor med vissna löv

Grå tillvaro.


Jag satte mig på balkongen med boken
och ett halvt glas ripasso medan jag bryggde kaffe. Jag fick levande sällskap i form av Citrus.

 

Det blev bokbyte. Recensionen av boken Svartfågel publicerade jag i morse. Nu läser jag en bok som jag har lånat av Fästmön, en bok hon köpte i England i somras. Boken är på engelska, men skriven av en japansk författare. Trots sitt lilla omfång, drygt 200 sidor, är boken väldigt tung, erfor jag i morse. Jag läste inte mer än ett par sidor igår kväll. Vi åt ostar och kex, Annas morotsmarmelad och jag öppnade ripasson jag hade köpt på dan. På TV var det nån Hulk-film som jag slöglodde på medan jag efter ostarna mumsade på lite lördagsgodis. När jag inte kunde hålla ögonen öppna knappt borstade jag tänderna och gick och la mig.

∼ ♦ ∼

Boken Before the coffee gets cold och kaffe på sängen

Märklig bok…

I natt sov jag dåligt. Det var ganska livat utanför, men det var också rätt livat inuti mig. Fram på morgontimmarna drömde jag om vännen FEM och Finske Pinnen. Jag såg dem på håll. Hon bar på en resväska. Jag ringde hennes mobil, han svarade och sa att hon skulle gå och jobba. Varför ville hon inte prata med mig? 

När jag vaknade klev jag upp och vek tvätt från igår. Jag tömde kattpottorna och sopade samt fixade kaffe. Tog med mig kaffe in till sovrummet och hämtade sen en mugg till Anna som hade vaknat. Jag tog mig igenom det första, ganska långa kapitlet i den märkliga japanska boken. Nog minns jag att det tog tid för Anna att läsa ut boken. Det förstår jag nu.

I morse publicerade jag min recension av föregående bok, som sagt. Sen blev det frukost på balkongen. Jag hade sällskap av lokalblaskan.

Frukost med lokalblaskan på balkongen

Frukost på balkongen i sällskap av lokalblaskan.

Efter frukost startade jag diskmaskinen. Den tar två timmar på sig, så medan den har jobbat fördriver jag tiden med att skriva här. När den är klar tänkte jag åka en sväng med bilen. Jag vill inte vara på Main Street mer än jag måste. Det var länge sen det kändes som mitt hem. Tyvärr hann det börja regna.

∼ ♦ ∼

Jag plågas av en del krämpor, inga jag vill gå in närmare på här mer än en – ont i högerbenet, det känns som om jag har haft kramp. Dessvärre tror jag inte att nån av krämporna är livshotande. Det är synd, tycker somliga.

∼ ♦ ∼

I kväll äter jag middag med MimmiMänskligt sällskap, för ovanlighetens skull. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.