Lördag kväll den 27 augusti och söndagen den 28 augusti 2022: Bara regn hos mig


 Kära dagbok…

Lördagseftermiddagen och kvällen blev klibbiga. Jag tillbringade så mycket tid jag kunde på balkongen, för inomhus stod/står jag inte ut. Här är varmt och luktar instängt, smutsigt och dammigt. Smutsigt och dammigt är det, det inte bara luktar, men den här helgen tänkte jag inte städa, jag dammsög förra veckan. Även jag behöver vara ledig på mina lediga dagar. Och igår var en väldigt ledig lördag förutom att jag tvättade och hängde tvätt. 

Fästmön var nere på stan och kom hem med en ny stekpanna för kött (inte för mig alltså). Hon hade också köpt oss var sin ny Muminmugg. Jag fick välja och valde en med Snusmumriken. På den muggen var det, förutom ganska många orange detaljer, även två barn (med orange hår) som läser en bok. Kan väl passa mig, tänkte jag.


Det var emellertid inte bara de
orangehåriga barnen på muggen som läste igår. Jag läste mycket och det blev två bokbyten. Det andra bokbytet gick från en fjärtare till en själsfrände. Lucifer hjälpte till att välja att jag skulle läsa den tionde delen i Emma Sköld-serien.

Lucifer med böckerna Fjärtomanen och Själsfränden

Lucifer hjälpte till att välja bok.


Sen blev det middag.
Jag fick vara med och äta potatisgratäng och sallad. Anna hade köpt ett gott vin som vi har druckit andra årgångar av. Den här årgången var finfin. På min tallrik fanns också en ostgratinerad kycklingfilé, tillagad av Anna i juli och utplockad ur frysen, tinad och micrad. Nu var det emellertid två filéer, så den ena sparade jag till söndagsmiddagen.

Kyckling potatisgratäng grönsaker och vin

Lördagsmiddag.

Vi tillbringade hela kvällen på balkongen, för det var väldigt varmt. Men under middagen hade en liten kissa hittat dit och lagt sig så fint på min vikta dyna.

Citrus i min vikta stolsdyna

Lilla kissan Citrus hittade in i min vikta dyna.


Det var nästan synd att köra bort henne,
men jag ville sitta i min stol (eg. min mammas, men jag köpte stolarna åt mamma när hon hade flyttat till lägenheten). Anna och jag skulle inta lördagsgodis, det vill säga ost och kex och mera vin, lite senare. Vinet passade bra även till det.

Ost och kex och vin på balkongen

Lördagsgodis på balkongen.


Sen kom då äntligen åskan och regnet.
Fast… det var liksom inte måttligt. Det brakade på ordentligt och blixten slog ner i ett område inte långt härifrån. På gatan utanför balkongen blev det snabbt översvämning. Vilken tur att att vi förblev torra på vår inglasade balkong! Jag bävar för balkongrenoveringen i vår. Den påbörjas när vi skulle kunna påbörja balkongsäsongen. Hur lång tid renoveringen tar vet jag inte i dagsläget.

Regn och åska utanför inglasad balkong

Äntligen åska och regn, fast inte måttligt…

∼ ♦ ∼

Boken Själsfränden och kaffe på sängen i nya Muminmuggen

En perfekt dag för spännande läsning.

Söndag… och jag vaknade till regnet. Ganska mysigt, men… Med tanke på att vi skulle till Parksnäckan på kvällen för en utomhuskonsert med Peter Jöback var jag fundersam. Vi tog det lugnt och jag låg och läste en bra stund. Sofie Sarenbrant har startat sin senaste deckare mycket starkt. Det var dessutom en perfekt dag att hålla sig inne och läsa.

Men… bilen behöver köras och det fanns ett och annat som behövde inköpas. Jag ringde Annas snälla mamma för att kolla om hon ville följa med eller om jag skulle handla åt henne. Hon behövde dock inget. Vi ska ses vid Slottet senare i veckan för att frakta bort trädgårdsavfall i min bil.

Jag tömde kattpottorna och gav katterna mat. Medan Anna förberedde frukosten vek jag gårdagens rena och torra tvätt och la in i skåp, lådor och strykkorg. Det var helt OK att äta frukost på balkongen. Sen tog jag en dusch och åkte till ICA Gnista för att handla. Det regnade inte så mycket just då. Däremot var bilköerna enorma. Det blev E4:an hem.

Anna håller på med kläder som ska tvättas innan de ska till återvinning (jag snodde åt mig en snygg skjorta som satt perfekt). Vid eftermiddagskaffet kom så beskedet att kvällens konsert är inställd. Ja ja, det känns faktiskt rätt, för allt är ju genomblött – och det som inte är det lär ju bli det. Dessutom är det en viss risk för kortslutning med elektrisk utrustning på scenen – och halka på scengolvet. Nu hoppas vi bara att det blir ett nytt datum som passar oss – vi har ju en del på gång kvällstid båda två framöver.

Peter Jöback flyttas till nytt datum

Konserten flyttas till nytt datum.

∼ ♦ ∼

I kväll har jag köpt extra fin och köttig korv och klyftpotatis till mina sambor. Förhoppningsvis räcker tio korvar. Själv äter jag den andra ostgratinerade kycklingfilén och resterna av potatisgratängen samt salladen från igår. Det blir riktigt bra och gott.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lördag kväll den 27 augusti och söndagen den 28 augusti 2022: Bara regn hos mig

  1. Mycket regn här också, men inte åska. Kram!

    Gilla

  2. När det väl kom svalare luft…så blev det 14 grader, aldrig kan det vara ”lagom” 🙂

    Vilka söta muggar !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.