Söndag kväll den 28 augusti och måndagen den 29 augusti 2022: Trött, tungt och små solglimtar


 Kära dagbok…

Söndagen fortsatte att vara regnig och ganska tung. Såväl människor som katter var trötta och sega. Lucifer låg och sov så gott i soffan i Salen när nån granne började borra infernaliskt ihållande. Stackars katten blev så rädd att han hoppade ur soffan och la sig bakom min fåtölj och tryckte i flera timmar. Citrus blev mindre störd, men även hon var trött. Hon låg utslängd på mattan i Bokrummet.

 

Ostgratinerad kycklingfilé potatisgratäng grönsaker öl

Söndagsmiddag som även var lördagsmiddag och delvis middag i juli.

Vi åt vår middag, jag åt resterna från lördagen (delar av dem från juli) och det var lika gott igår. Det var ganska skönt att vi inte skulle ge oss iväg på konsert – Uppsala var genomblött och jag var genomtrött. Vi satt och läste. Min bok på gång är spännande och jag läser snabbt. Skulle gärna läsa hela tiden om jag kunde.

Vid 20.30-tiden började jag gäspa. Vi hade pratat om att se de två senaste delarna av Morden i Sandhamn, men även Fästmön läste och tycktes uppslukad av sin bok. Härligt att se! Men till sist slog vi ihop pärmarna och kollade på skärmen på väggen i Salen. Jag tycker att de nya morden i Sandhamn har mer aktuella ämnen. Igår handlade det bland annat om ungdomsvård och en skolskjutningssituation. Men huvudkaraktären Nora fortsätter att lägga sig i polisarbetet – och strula med sina relationer och känslor. Undras vem som skriver manus numera? Det känns inte som Viveca Sten, ursprungsförfattaren till Morden i Sandhamn. En liten googling gav svaret: Johan Widerberg och Sara Heldt.

Jag gick och la mig nånstans mellan 22 och 22.30 för att läsa en stund till. Som synes på bilden håller vi ett visst avstånd till varandra när vi sover. Kuddar kan vara bra att ha till många saker.

Kudde som avståndshållare

Ett visst avstånd.

∼ ♦ ∼

I morse var det blott tio grader ute. Men jag duschade, klädde på mig och intog frukost på balkongen med lokalblaskan och Lucifer i sällskap. Det var helt OK. Solen tittade fram när jag gick till jobbet. Jag hade tänkt fota översvämningen på gatan utanför, men vattnet hade sjunkit undan rejält och gatan såg mest skitig ut. För första gången sen före semestern hade jag tröja på mig både till och från jobbet.

På jobbet inledde jag med att ansöka om ersättning för mitt simkort på Actic. Därefter blev det en del mejlerier och förberedelser inför en artikel. Dagens första möte skedde via Zoom kl. 9.15, dagens andra var live och började klockan tio. Sen var det plötsligt dags för lunch. Idag blev jag bjuden på kaffe på maten av mina favoriter på Feiroz.

Fisklunch på Feiroz

Fisklunch på Feiroz.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan I give up

Jag orkar inte.

I kväll har jag inga större planer. Det blir till att hänga med katterna och läsa. Tisslingarna och böcker, det är mina små solglimtar. Jag har gjort en ny liten beställning böcker via nätet, en beställning som beräknas anlända tidigast om ett par veckor. Men först sopade jag, gav katterna mat, tömde kattpottorna, åkte ner till soprummet med sopor, startade en maskin tvätt och hängde tvätten. Vidare attesterade jag ett par räkningar, nåt som ingår i styrelsearbetet, Om jag orkar ska jag tömma diskmaskinen och fylla på med det som står i diskhon. Sen skulle badrummet behöva torkas av, det är så jävla skitigt. Dammsugning av hela lägenheten och dammning behöver också göras. För att inte prata om fönsterputsning. Fast det vete tusan om jag orkar nåt av det, verkligen inte idag i alla fall. Jag är väldigt trött efter en dag som började 6.15 och innehöll åtta timmars arbete, bland annat. Dessutom behöver jag både kaffe och äta en macka eller två. 

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis har jag bokat vinprovning för vännen Mimmi, Anna och mig i oktober. Det blir en kväll när jag kan dränka sorgen över att just det datumet är en årsdag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 28 augusti och måndagen den 29 augusti 2022: Trött, tungt och små solglimtar

 1. Städa är verkligen inte något nöje, möjligtvis när man är klar och kan njuta av det, nån dag, eller timmar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi skulle behöva städa oftare än vi gör eftersom vi har två innekatter. Ibland är vi tre vuxna där jag bor, varav två jobbar heltid. Dessa två orkar inte hålla efter ”skiten”, det räcker med tvätt, handling, sophantering, matlagning och kattskötsel. Men jag gjorde i alla fall rent i badrummet igår kväll. Alltid något! Och när det är gjort blir jag väldigt nöjd. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.