Lördagen den 30 juli 2022: Livet med besvikelser, vänner, katter och ett par frallor


 Kära dagbok…

Fredagskvällen förlöpte ganska stilla. Jag satt länge på balkongen och läste. Kisse Lucifer höll mig sällskap. Han sov så himla gott.

Lucifer sover på balkongen närbild

Lucifer sov så gott medan jag läste på balkongen.

 

Ost kex barolo och boken The midnight hour

Tröst för spruckna drömmar.

Jag upptäckte en brittisk relativt ny deckare i TV-tablån, så klockan 21 gick jag in och satte mig i fåtöljen. Grace var riktigt bra. Dessutom utspelar den sig i Brighton. När jag nu till min stora besvikelse inte fick stipendiet för studier där i höst får jag hålla till godo med Brighton på TV och i litteraturen. Till tröst tog jag också några bitar ost, några kex och ett glas barolo. Det var inte lika mysigt att inta ensam, men i kväll kommer ju Fästmön hem igen. Fast å andra sidan åker jag i morrn.

Jag har kontaktat en del vänner som jag vill träffa. Jag försökter få till den årliga sommarmiddagen på lokal för oss. Det ser svårt ut. Vi har ju alla våra liv, prioriteringar och planer – och framför allt jobbar somliga. Jag är ganska avundsjuk på dem som kan gå i förtida pension eller gå ner i arbetstid. Till den skaran hör inte jag på grund av den situation jag har satt mig i. Som en bäddar får en ligga. I vart fall har jag noterat en rejäl höjning av räntorna på våra bolån. Det blir ytterligare cirka 2 200 kronor per månad som banken ska ha. Då går det inte ens att överväga att gå ner i arbetstid, smärtor i kroppen till trots hos oss båda. För mig är domningarna i fingrarna värst. Högerhanden har börjat värka och på morgonen har jag svårt att räta ut den. Gammeln…

∼ ♦ ∼

The midnight hour och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag vid 7.30 och gick på toa. Katterna fick mat. Sen kröp jag ner i sängen igen och sov till klockan nio, nästan. Jätteskönt. Jag gick upp om satte på kaffe och medan det bryggdes tömde jag kattpottorna. Det blev en stunds läsning och kaffe på sängen, men inte så länge. Klockan var mycket och Citrus pep hest och uppmanande utanför.

Jag satte mig på balkongen och läste lokalblaskan och löste sudokut. En gång fick jag sudda allt. Lokalblaskan slog upp stort att läkaren som blev knivmördad under Almedalsveckan i Visby begravdes igår i kyrkan som ligger några hundra meter från där jag bor. (Länken går till SvT eftersom lokalblaskan har låsta artiklar.) Det var 350 besökare på begravningen. Hoppas alla dessa var lika stöttande och lika goa vänner när kvinnan levde. Vad jag förstår var hon mycket omtyckt. (Till min begravning lär det väl komma högst fem pers. Men det bryr jag mig inte i när jag är död.)

På balkongen åt jag också frukost. Lucifer ville gärna upp på bordet, men det får han inte när jag äter. Sen tog han sig upp ändå, för om han vänder ändan till mig verkar han tro att jag inte ser honom. Buskatten gjorde klomärken i nya balkongduken och for omkring i Salen så tavlor hamnade på sniskan. Sen gick han ut och la sig och sov som om ingenting hade hänt. Inte konstigt att Citrus inte vågar sig fram annat än när jag sitter vid datorn här i Bokrummet

Regnbågsövergångsställe Kungsgatan

Kungsgatan, Uppsala.

Jag tog en promenad ner på stan på eftermiddagen. Där var massor av folk och ett karnevalståg. Det är visst inte bara reggaefestival och orienteringspartaj. Ganska tidigt blev jag rätt mätt på oljud, till och med Kungsgatan var lugnare. Där upptäckte jag för övrigt ett  regnbågsövergångsställe!

Det drog sig mot fikatid och jag kollade in några alternativ. Till sist bestämde jag mig för Kafferummet Storken. Där satt tre femtedelar av den ursprungliga  familjen Stork och jag fick en pratstund med dem alla, mest med fru Stork. Till kaffet valde jag ostfralla och chokladboll med pärlsocker.

Lördagsfika på Storken

Kanske skulle ha tagit nåt med mer substans på Storken…

När jag kom hem till Main Street träffade jag en annan fralla, en fyrbent vid namn Atlas, och hans familj. Alldeles nyligen har Atlas blivit storebror till en liten människoflicka som var alldeles ljuvlig. Vi pratade en liten stund, Atlas och jag och hans föräldrar. Det är ju så att vi ibland får varandras post eftersom Atlas matte och min sambo har samma efternamn.

Anna kommer tillbaka till Uppsala kanske så sent som 21-tiden i kväll. Jag ska möta henne vid tåget och sen går vi och tar nån mat och dryck nånstans i närområdet. Hade jag vetat det lite tidigare skulle jag nog ha ätit nåt med mer substans på Storken…


Det blev en öl med snacks på balkongen
framåt kvällningen. En kunde inte tro att somliga nyss hade ätit biff… Men han sniffade lite i luften, tvättade sig, började spinna och somnade på bordet utan att ha försökt sno åt sig nåt.

Öl salta pinnar och Lucifer på balkongen

Sugen, men han nöjde sig med att sniffa i luften.

∼ ♦ ∼

Jag har packat det mesta och satt ett inlägg för tidsinställd publicering. Vidare säkerhetskopierade jag en del filer. Det sista, som dator, laddare och glasögon, får jag packa i morrn. Det hinner jag, för jag ska inte åka jättetidigt. Tänker mig en tur upp till graven det första jag gör när jag kommer fram till Metropolen Byhålan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.