Torsdagen den 28 juli 2022: Presentinköp för kommande dagar och balkongmys här och nu


 Kära dagbok…

Det är skönt att ha semester, men den går mot sitt slut. Först är det emellertid några roliga saker på gång för min del – och andra. Den här dan började med ett gulligt mejl och ett telefonsamtal, förutom sedvanliga sysslor (ge katterna mat, tömma kattpottor, sopa, läsa och dricka kaffe på sängen). Vi vaknade båda två ganska tidigt. För min del innebar det att jag hade gott om tid att kämpa på med min bok på gång, en bok som jag väl inte är så överförtjust i (men ändå). Jag blev bra påhejad igår kväll av Lucifer som höll mig sällskap på balkongen. Det var nog tårtbiten jag åt till kvällskaffet som var mest intressant, dock. Han fick smaka lite, lite grädde.


Efter frukost startade jag diskmaskinen. Fästmön
fixade till sig och gick upp till stan där hon hade några ärenden. När hon kom hem var det hennes tur att passa maskinen och min tur att gå upp till stan. Jag var iväg en timme och kom hem med blott två presenter, en till vännen FEM och Finske Pinnen och en till mig själv.

Sen hann jag ta en Mazarin-fika med Anna innan hon gick till jobbet.

Mazarinfika

Mazarin-fika mellan stadsbesöken idag.


Jag hade fler emellertid fler presenter att införskaffa.
Efter två muggar kaffe lämnade jag hemmet och Anna, som ännu inte gått till jobbet, för fler inköp. Asså jag säger bara, milda Moses sån seg kassapersonal på Åhléns! Vi som köade för att få betala blev bara fler och fler…  Jag var på ett par ställen till innan jag kom hem med det jag skulle – en present till ett födelsedagsbarn och ytterligare en present till mig själv (bodylotion från Rituals). Ganska nöjd är jag med dagens inköp.

I kväll jobbar Anna, så jag grillade några kalkonkorvar i ugnen och åt med bröd och räksallad till mig. Men först körde jag en maskin tvätt. Jag hängde tvätten och stängde noga dörren till den för att den inte skulle lukta korv, på uppmaning av Anna. Det blev ytterligare några maskiner tvätt efter maten. Min middag åt jag på balkongen samtidigt som jag läste.


Senare i kväll blir det några bitar ost och var sitt halvt glas rött.
Igår kväll tog vi lite mer vin, men i morgon bitti ska Anna upp och iväg tidigt med tåget. Själv ska jag skjutsa Annas snälla mamma och hennes syster till Slottet på förmiddagen. Resten av dan har jag lite diverse för mig. Jag har förstås redan börjat packa för min egen resa neråt landet på söndag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.