Onsdagen den 27 juli 2022: Trädgårdsarbete på hemmafronten


 Kära dagbok…

Läsning och kaffe på sängen

Start på ledig dag.

Onsdagen inleddes vid åtta-tiden med hammarslag och borrning från nya grannarna. Jag blir tokig snart. Hur länge ska de renovera? Nu har de hållit på i över tre månader. Katterna blir oroliga av borrandet, fast det var inte djuren som väckte oss i morse alltså. Medan de åt sin mat sopade jag och tömde kattpottorna. Det blev en inte så rofylld start på dan för mig, men ändå. Lite läsning och kaffe på sängen är ändå ett måste när en är ledig. 

Fästmön och jag har diskuterat en viktig fråga sen igår. Jag ringde Annas snälla mamma. Vi kom överens om ett gemensamt besök till Slottet och Slottsträdgården för mer diskussioner och trädgårdsarbete.

Röda vinbär

Det finns gott om bär, bland annat vinbär.

Anna började inte jobba förrän klockan 16, så vi hade ganska gott om tid. Gott om bär finns det i Slottsträdgården också, men vi är mest intresserade av hallon. Anna fick igång gräsklipparen och jag började plocka hallon. Annas snälla mamma plockade vinbär. Regntunga moln hängde över oss. Inte en droppe föll dock! Det var jättebra, för då hann Anna klippa hela gräset. Hon hade också tid att besvara mobilsamtal idag.

Nånstans mitt på dan blev det avbrott för kaffe och macka. Sen fortsatte arbetet, för min del mest med trimmern och mer hallonplockning. Anna och Slottsfrun fixade en klätterställning för ärtorna. Vid 14.30-tiden åt vi en sen lunch eller tidig middag, beroende på hur en ser det. Slottsfrun gjorde en skaldjurssallad med ris och till den fick vi bröd och ost. Mycket gott!

Jag skjutsade Anna till jobbet och Annas snälla mamma hem innan jag åkte hem till katterna. De var utsvultna och kom som vanligt mig till mötes. Givetvis fick de mat. Jag packade upp dagens skörd. Morötterna la jag i kylen. De sex burkarna hallon jag hade plockat frös jag in.

Sex burkar hallon

Dagens skörd – sex burkar hallon.

∼ ♦ ∼

Jag har attesterat några fakturor och ska kolla jobbmejl. I kväll ska jag hänga med katterna och försöka komma vidare i min bok på gång. Det blir en hel kliande av myggbett också. Benen är värre angripna än på länge. 

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag handla lite och tvätta. En av oss åker bort på fredag och kommer hem på lördag. Den andra åker bort på söndag och kommer hem..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.