Onsdagen den 20 juli 2022: Blåsväder på muggen, annars hetta


 Kära dagbok…

Nu är jag precis i mitten av min semester. Jag har avverkat två och en halv vecka och har lika mycket kvar. Som vanligt hade jag stora förväntningar och en del planer på ledigheten och som vanligt har det mesta fallit platt till marken. Jag har inte ens lust att göra fint i Bokrummet, det är liksom meningslöst. Men jag försöker bita ihop och ta vara på detta att slippa passa tider, framför allt. Och så tänker jag ut och genomför enkla aktiviteter utanför hemmet, aktiviteter som förhoppningsvis stimulerar kropp och själ. Jag känner mig väldigt ensam. På stan igår var det bara folk i par eller klungor, det vill säga kärlekspar, kompispar eller familjer. Och så jag. Ensam som vanligt med min fula ryggsäck och mina gräsliga ben.. Det kändes förvånansvärt… sorgligt.

Mumin i blåsväder på muggen och boken Lättklätt i tryckkammaren

Mumin i blåsväder, men här börjar det bli hett.

Idag lyckades jag få sovmorgon igen. Visserligen vaknade jag första gången strax efter sju, men somnade sen om och sov tills klockan var närmare 8.30. Katterna utfodrades, deras pottor tömdes liksom det överfulla diskstället på ren disk innan jag kröp in i sovrummet igen ihop med mitt bästa sällskap, en bok, och kaffe. Värmen har anlänt hit nu, så jag försökte svalka mig med muggen med Mumin i blåsväder på.

Boken läste jag ut. Bokbytet blev en riktig kontrast från skånsk feelgood till amerikansk thriller. Jag ska läsa den senare på engelska också. Som mål har jag ju satt att läsa minst en bok på engelska varje månad. Det här blir månadens andra bok. I min TBR*-hylla står flera ytterligare titlar på engelska.

Böckerna Lättklätt i tryckkammaren och When no one is watching

Bokbyte från skånsk feelgood till amerikansk thriller.


Det blev frukost på balkongen.
Först på eftermiddagen blir det för hett där ute. Då måste persiennerna fällas ner och katterna tas in. När jag åt frukost kom de emellertid fram, först den ena (Lucifer), sen den andra (Citrus).


Nån dagsutflykt idag hade jag inte planerat.
Jag ville inte ge mig ut om det skulle bli stekhett, det räcker med att jag behövde handla. Till middag i kväll hade jag tänkt göra mig en grekisk sallad med tzatziki och bröd. Fästmön svarade på sms att hon behöver nåt mera än sallad. Det förstår jag fullt ut, hon arbetar ju och har ett kroppsarbete. Somliga har semester, somliga gör ingenting ansträngande alls. Vi traskade i alla fall iväg tillsammans till Korgtassen, men vi tog var sin korg. Jag glömde lägga grön paprika i min och slog mig i handleden två gånger när jag packade varorna. Gissar att jag överlever båda förtretligheterna. Det blev en Salmiakglass på vägen hem. Salt är gott när det är varmt. Det är även grekisk sallad. Och italienska rödviner, tro det eller ej. Till maten bjöd jag mig på ett glas Podere Brizio Rosso di Montalcino 2020. Givetvis kommer ett separat inlägg om vinet senare!

∼ ♦ ∼

I kväll kan det bli en promenad till Stadsträdgården. Ryktet säger att Thomas Stenström spelar på Parksnäckan och i parken kan en lyssna gratis, jag har inget behov av att se TS.

I morrn eftermiddag och kväll är jag ensam med Tisslingarna. Jag tror bestämt att jag ska unna mig en middag på stan då. Trippen neråt landet blir troligen som ursprungligen tänkt, det vill säga min sista semestervecka. I början av nästa vecka tar jag eventuellt en kortare tripp uppåt landet.

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.