Lördagen den 16 juli 2022: Livat i holken


 Kära dagbok…

Det elfte manuet och kaffe på sängen i Förfadermuggen

Inte så många lästa sidor i morse.

Jag skulle skriva att det var livat i busken som rubrik, men så kom jag på att det ju är i holken som det var livat i lördags. Idag har det varit lördag hela dan. Livat också. Livat värre. I morse sov jag ännu längre än vanligt. Jag har verkligen vänt på dygnet och ärligt… jag tycker att det är skönt. Det är mysigt att kunna sitta uppe sent och smutta på ett gott vin, ta en bit ost och se nån kriminalfilm som går in genom ena ögat och ut genom det andra. Och läsa. Läsa mycket och många böcker när helst jag vill, inga möten eller annat att passa. Livat. Livet? Tja, jag vet vad jag vill nu, men att ta sig från punkt A till punkt B är inte det lättaste. 

I morse fick vi besök av Citrus i sovrummet. Hon springer oftast omkring och det är inte särskilt rofyllt när hon kommer. I morse var hon ovanligt stilla, men det blev ingen bild på henne och bara knappt 40 sidor lästa i min bok på gång.

Vädret har slagit om. Det är mulet och typ 14 grader. Men har en semester så har en och då ska det ätas frukost på balkongen. Vår balkong är inglasad, så det är hyfsat behagligt där ute. Katterna trivs där, särskilt när vi äter.

Balkongfrukost med mkt grönt tack vare Anna

Balkongfrukost ska det vara när en har semester, oavsett väder.

Fästmön ser till att jag får i mig grönsaker. Jag är rätt dålig på det. Hon lagar mat också, nyttigt och gott. I kväll blir det kyckling och potatisgratäng. Jag bidrar med vinet och har korkat upp en Johanna från 2019 som nu står och luftar. Vän af Ordning tycker med all säkerhet att jag dricker för mycket alkohol. Ja det kanske jag gör, men jag läste så sent som idag att alkohol är farligt – för dem under 40. För den som är äldre kan alkohol faktiskt vara lite bra för hjärta, blod och även motverka diabetes.

Lännabruk Johanna 2019

Kvällens vin, en Johanna från Lännabruk, årgång 2019, är bra för hjärta, blod och mot diabetes.

∼ ♦ ∼

Snygg utvikning ovan om det goda i mitt livade liv, eller hur?! Men vikten går upp och det beror säkert på att jag rör mig för lite just nu. Att tömma diskmaskinen (igår kväll) och kattpottorna (i morse) samt ta hissen ner till soprummet ger inte mycket motion. Vi gjorde i alla fall en utflykt till Slottet idag (tog bilen). I Slottsträdgården plockade vi några liter hallon var. Gott att ha i frukostfilen och i frysen till senare.

Regnet hängde i luften, så efter att jag hade grävt upp lite potatis också åkte vi hem igen. Anna gick och handlade med sin son i sällskap. Jag ställde mig vid strykbrädan och strök två skjortor, tre tischor, ett par shorts och en kökshandduk. Belöningen blev go-fika, inhandlad av AnnaKorgtassen. På balkongen, förstås. Vår lilla holk.

∼ ♦ ∼

Anna har påbörjat middagen och jag ska gå och se efter om det är nåt jag kan bistå med. I morrn ska jag bädda rent. Det gäller att sprida ut sysslorna i holken på Main Street.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.