Fredagen den 15 juli 2022: Två utflykter bland fina grejor


 Kära dagbok…

Boken Det elfte manuset och kaffe på sängen

Starten på min semesterfredag.

Jag vågar nästan inte säga det, men… Idag var det Fästmöns sista semestervardag. Efter helgen ska hon tillbaka till jobbet. Hon är väl inte jätteglad för det, det är ganska skönt att vara ledig. Vi har dessutom vänt på dygnet. Men som tur är börjar hon inte förrän klockan 16 på måndag. 

I morse sov jag väl till 8.30 innan jag klev upp och fixade kaffe och tömde kattpottorna. Anna hade varit uppe tidigare och gett Tisslingarna mat. Min semesterfredag inleddes som vanligt, det vill säga med en bra bok och kaffe på sängen.

Än så länge är det emellertid semester och jag tyckte att vi skulle göra nån utflykt med bilen.  Det blev två – en till Jordnära inredning i Skölsta, (länken går till Fejan, trots att jag inte gillar just Fejan, men företaget finns även på Instagram!) en till Fullerö handel. Det går lokalbussar till båda ställena, tror jag, men det är enklast att ta sig dit med bil.

När vi besökte Linnéträdgården för ett tag sen på Carls födelsedagsfirande fanns ett antal utställare där. Bland annat Malin Johansson som driver Jordnära inredning. Vi tyckte att hon hade fina prylar och tog en flyer för att göra en utflykt senare. Den utflykten gjorde vi idag. Vädret var sisådär – rätt som det var sol, rätt som det var kom en regnskur. En alldeles perfekt dag för bilutflykter.

Många härliga växter, bland annat lönnar, fanns att köpa, men även vackra gamla bruksföremål och nyare ting. Den som letar efter en annorlunda och unik present hittar den med all säkerhet här. Vi funderar på ett par saker och jag tror att det blir ett återbesök ganska snart.


Men inte kunde vi åka hem igen
när klockan inte ens var 14. Vi styrde kosan till Fullerö handel dit vi åker ibland, mest för att glo. Så är det faktiskt, en behöver inte handla varje gång en åker dit. Idag skedde undantag – både Anna och jag köpte var sin liten grej. Vad Anna köpte får hon berätta själv. Jag köpte en fin plåtburk som ser ut som en bensinautomat. I den har jag stoppat min bilnyckel och fjärrkontrollen till garaget. Givetvis fikade vi på Fullerö, för det var dags för både kaffe och ett toabesök.

∼ ♦ ∼

Det drog sig mot middagstid och vi åkte till Tokerian för att handla det som behövdes. Några goda ostar fick också följa med hem samt lite choklad – det är ju ändå fredag. Visserligen vägde jag mig i morse och hade gått upp ytterligare 800 gram, men ändå. På semestern håller jag inte igen! Anna lagade till en salt och god pastarätt. Men mer om den och vinet jag drack till kommer i ett separat inlägg senare!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.