Fredag kväll den 8 juli och lördagen den 9 juli 2022: Byblosperfektion och lördagsloppisar


 Kära dagbok…

Det blev en fantastisk middag på Byblos igår. Vi är kanske tråkiga, men vi äter nästan alltid samma (jag äter alltid samma) rätt där – kyckling. Igår var den grillad till perfektion. Fräscha röror och grönsaker och ett riktigt gott libanesiskt vin till. Vi blev bjudna på en lagom söt dessert och kardemummakaffe. Det var med fyrkantig mage jag stapplade hem. Fästmön bjöd på middagen och hon stapplade nog lite också. Jag hade kunnat ta ett flygplan hem, men SAS-piloterna strejkar ju.


Resten av kvällen blev det inte många knop gjorda.
Jag körde en maskin tvätt med jeans och shorts, somliga ska ju ut och resa snart. Men vi blev ganska trötta och mätta och orkade just inget mer än att glo på mobilerna och några gamla repriser på TV.

∼ ♦ ∼

I morse blev det ingen sovmorgon. Vi skulle träffa Annas snälla mamma på stan redan klockan elva (!). Men en liten stunds läsning och kaffe på sängen finns det alltid tid för. Jag tycker att det är så skönt med semester. Dessutom var det ju lördag och ledigt ändå för min del.

Vi hade ett speciellt ärende på stan. Och vi hade tur! Vi blev väldigt nöjda. Nu hoppas vi bara att alla andra inblandade blir det. Innan vi traskade hem bjöd Annas snälla mamma oss på fika på Landings. Jag fick skjutsa henne till Slottet eftersom vi ändå skulle passera Main Street för att överlämna ett recept.

Medan jag körde bil kom ett sms. När Annas snälla mamma hade hoppat ur bilen och innan jag körde iväg läste jag meddelandet. Det var från Anna som undrande om vi inte skulle ta en tur till Ulva kvarn. Det var jag med på och åkte hem och hämtade henne.

På Instagram hade jag sett ett underbart ställ hos Ulva diversehandel i teak och porslin för smör och rostat bröd. Det fanns kvar, till salu för 550 kronor. Vidare såg jag bland annat en jättefin kakburk i tre våningar. Men inget av dessa fick följa med hem. Anna bjöd på fika och vi delade en laxmacka – riktigt gott.

Innan vi åkte hem svängde vi in på loppis ganska nära Disagården. Där fanns väldigt många saker…


Och så kom regnet.
Vi sprang in i bilen och åkte till ICA Heidan för att köpa kallskuret till middag. Vi är kändisar där. Det var roligt att träffa gamla bekanta på denna inte så jättestora affär som ändå har ett riktigt bra utbud. Vi fick också med oss påsen vi betalade för.

∼ ♦ ∼

Men faktiskt shoppade jag. Och det var inte en bok! Det blev en fin smörask i trä till balkongbordet som vi ska ha salt och peppar, servetter etc i. Snygg va?!

Smörbytta från Ulva

Dagens shopping var inte en bok!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.