Tisdagen den 5 juli 2022: Nytt till balkongen och nytt till sängen


 Kära dagbok…

Morden i Great Diddling och kaffe i Ninnimuggen på sängen

Start på andra semesterdagen.

Andra semesterdagen… Det är som om jag sover längre och längre på morgonen. Jag kanske kopplar av, helt enkelt..? Fästmön sov lite längre än jag, men medan jag väntade på att kaffet skulle bli klart och att Anna skulle vakna tömde jag diskmaskinen på ren disk och kattpottorna på skit. Sen blev det kaffe på sängen och en stunds läsning. 

På agendan idag stod ett antal ärenden, bland annat hämta ett paket, köpa nya kuddar (eventuellt!), köpa kattmat och kolla på klätterpelare till katterna. Paketet skulle väga 30 kilo, men det skrattade vi åt när vi anlände. I själva verket var det två små platta paket som tillsammans max kunde väga tre kilo.

Liksom igår var det alla sorters väder. När vi var och hämtade paketet var det ganska soligt, men blåsigt. När vi kikade på klätterpelare kom det en störtskur. Det verkar som om det har blåst rejält, för en stor gren har fallit ner från ett träd i allén här utanför. Grenen har legat där i två dygn snart. Undras när kommunen forslar bort den.

Nån skit köpte vi inte. Jag slog på stort och inhandlade en ny kudde. Det blev några vändor från bilen med grejor.

Det blev sen lunch idag, typ runt 15.30. Sen fick vi energi. Jag rensade ut gamla täcken och kuddar som ska kastas på återvinningscentral. Anna satte igång att montera vårt nya balkongbord. Vi vill gärna kunna äta därute. Med det nya, stadiga men ganska lilla bordet samt en ommöblering kan vi det.

Anna vid vårt nya balkongbord

Anna vid vårt nya balkongbord.

Katterna ville gärna hjälpa till, förstås. Citrus är så nyfiken och hade gärna sprungit iväg med nån skruv. Lucifer hoppade ner i en kasse med ett gammalt täcke och låg och slickade på… plasten. Nej, inga bilder, vi hade händerna fulla, både Anna och jag. Däremot upphittades en försvunnen fågel. Det var en köpefågel från Stockholm som hade försvunnit från balkongen. Sagda fågel återfanns i Bokrummet, bakom en hylla med böcker. Citrus är skäligen misstänkt för bortförandet.

Vi har varit och handlat på Korgtassen och det blir kallskuret till middag. Anna håller i skrivande stund på att fixa till en duk till vårt nya bord. I kväll äter vi middag på balkongen! Sen avslutar vi aftonen med Vera på TV och kanske några ostar och ett glas ripasso därtill.

∼ ♦ ∼

I morrn har vi inga stora planer heller. Det verkar vara regn och dåligt väder hela dan. Då passar det bra att rensa garderober och åka till återvinningen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.