Min namnsdag 2022: En god dag, ba


 Kära dagbok…

Morgonkaffe i Salen med Morden i Great Diddling

Morgonkaffe och läsning i fåtöljen i Salen.

De senaste åren när jag har haft min första och enda riktiga namnsdag, det vill säga den 4 juli, har jag skapat en ny tradition: jag har gått nånstans och ätit en räkmacka. I år blev det lite annorlunda, för jag lockade med mig Fästmön. Och det blev inte räkmacka!

Jag inledde min dag med kaffe och läsning, fast inte i sängen utan i fåtöljen i Salen. Larmet var nämligen ställt på åtta, men bara jag skulle upp, inte Anna. Klockan tio hade jag en klipptid. I samband med den skulle jag göra några ärenden, bland annat på apoteket. Innan jag gick iväg ville jag både duscha och äta nåt, men även ta det lite lugnt. Det blev en bra start på min dag.

Vid 9.30 traskade jag iväg ner på stan. Jag satt i frisörstolen före klockan tio. Så skönt att få håret både tvättat och klippt. Sen var min tanke att jag skulle locka ner Anna. Det gick lite trögt, bland annat för att vädret var märkligt, men hon kom. Under tiden hann den nyklippta införskaffa en ny bok på Akademibokhandeln. Jag hade tipsat om den boken, bland annat, i min senaste artikel med lästips på jobbet. Och då var det väl bara rätt och riktigt att köpa den, eller hur?!

Sen kom Anna och vi gick in och ut i några affärer.Åhléns såg jag färggranna och läckra pastastänger, men jag handlade inget mer. Boken jag köpte till mig själv var nämligen ganska dyr, 300 spänn…

 

Grillad macka cheesecake och namnsdagskaffe på Uno

Namnsdagslunch.

Anna köpte sig frukostskålar på Cervera. Medan vi var inne i butiken öppnade sig himlen och regnet bara öste ner. Det åskade också. Så vi stannade och fick oss en bra och lärorik föreläsning om stekpannor.

När regnet avtagit något sprang vi rakt över gågatan ner till UNO. Där bjöd Anna på namnsdagslunch med grillad macka, cheesecake och kaffe. Mums! Det blev ett par ärenden i regnet på hemvägen – vi kryssade under tak för att undvika den värsta blötan.

Hemkomna ringde Anna sin snälla dotter som hade ringt när vi var på stan. Under tiden tömde jag kattpottorna, tog reda på gårdagens rena och torra tvätt samt dammade. Anna tog sen första varvet med dammsugaren, jag tog andra, det vill säga hallen, gästtoan, kattoan, köket, Bokrummet och Matsalen. Så himla skönt att det blev gjort – det behövdes verkligen!

Klockan 17 var det avtalat att vi skulle möta vännen M hos Alex. Vi gick dit lite innan, för väderappen varnade om mer regn och åska. Det kom det också – just när M skulle gå från jobbet. Men till sist kom hon fram och vi åt en god middag tillsammans. Förrätten, som jag tyvärr glömde fota, bestod av mozzarella, oliver och tomater. Den blev vi bjudna på. Jag åt linguini med scampi och tog glass och kaffe till dessert. Och eftersom jag hade blivit bjuden på namnsdagsfika tidigare av Anna och M hade skött om våra katter när vi var i England stod jag för notan.

 

∼ ♦ ∼

I morrn ska vi åka och hämta vårt nya balkongbord. Det kan även bli så att Tisslingarna får nåt nytt att klättra och klösa på. Vi får se.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.