Lördag kväll den 2 juli och söndagen den 3 juli 2022: Lördagsgodis och söndagsutflykt


 Kära dagbok…

Vi var inte jättepigga på lördagskvällen. Men äta bör man annars… ja, du vet, så vi tillredde en enklare tvårättersmiddag. Den bestod av stekta ägg med kaviar på rostbröd som huvudrätt och bigarråer till dessert. Mätt blev jag.

Desserten intogs på balkongen. Där parkerade vi oss för större delen av lördagskvällen. Det blev riktigt lördagsmys med läsning och godis. För min del blev det bokbyte. Jag läste ut en helt underbar bok om en magisk boklista och bytte till en deckare i Agatha Christie-stil, skriven av en nutida svensk författare.

Kvällen avslutades med en dokumentär på TV om Studio 54.

∼ ♦ ∼

Boken Morden i Great Diddling och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Det var lite svalare i natt, så i alla fall sov jag bättre. Men inte jättelänge ändå, bara till typ 8.30. I morrn får jag därför för säkerhets skull ställa ett larm – jag har klipptid klockan tio. Efter det ska jag gå några ärenden på stan och till kvällen ska Fästmön och jag träffa vännen M.

I morse hade jag emellertid inte varken klipptid eller ärenden. Det gick att ta det lugnt med läsning och kaffe på sängen innan frukost och dusch.

På dagens agenda stod Fjärdhundraland 2022, en tur på landet bland loppisar och gårdsbutiker, men rundan startade inte förrän klockan elva. Det är liksom det som är semester, dagsutflykter utan stress.

Fjärdhundraland 2022

Dagsutflykten blev en tur till en tre, fyra ställen i Fjärdhundraland. Mer hann vi inte.

Jag var chaufför och Anna en alldeles utmärkt kartläsare, trots att kartan på mobilen var rätt kass. Vi tog en papperskarta och en broschyr vid ett ställe, men det var inte förrän senare. Det var många prickar på kartan, fast vi hann inte med fler än en tre, fyra stycken. Man ville ju titta på saker och ting också. Första stoppet var Ekbolanda där det fanns flera olika loppisar, kläder och en gårdsbutik.

Ute på landet finns det utedass och djur. Kossorna och jag blev kompisar medan andra var på dass.

Nästa stopp blev inne i Örsundsbro. Där såg vi sylt och jag blev våffelsugen, men ännu var det inte dags för fika. En snygg Volvo duett fotade jag i alla fall innan vi åkte vidare.

Fin Volvo duett i Örsundsbro

Snygging i Örsundsbro.


Tuna blev stopp nummer tre.
Där finns växthus och där säljer de plantor. Idag såldes det också en del konst. Och fika – äntligen var det fikadags. Var sin glass slank också ner innan vi for vidare, men dessa dokumenterade jag inte.

Klockan hade sprungit iväg, men eftersom vi skulle tillbaka till stan passade vi på att stanna vid Iittala-outleten i Örsundsbro. Vi fingrade på en del saker. Två nya Muminmuggar följde med hem. Jag valde Ninni, det osynliga barnet, för att jag känner mig så osedd ibland. Anna valde Misan för att hon så ofta får stå i köket. Men när vi kom hem körde jag en maskin tvätt och sen hjälptes vi åt med middagen – rökt makrill från Korgtassen med vår egen kokta potatis och grönt från Slottsträdgården.

∼ ♦ ∼

Och nu ska jag servera kvällskaffe i våra nya muggar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag kväll den 2 juli och söndagen den 3 juli 2022: Lördagsgodis och söndagsutflykt

 1. Lagom med dessa småutflykter 🙂

  Jag skall inta balkongen nu, med lite ljudbok i öronen

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi var ute halva dagen och det blev ett antal mil körda, så egentligen ingen liten utflykt. Men vi hann liksom inte mer, man vill ju titta också. 😛

   Gilla

 2. Lucia skriver:

  Hello
  Nice! Good vacation .
  ❣️

  Gilla

 3. Hthunberg skriver:

  Grattis på namnsdagen Ulrika! 💕

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.