Måndagen den 27 juni, men också Englandsresan 2022, dag sex, den 20 juni: Avkylning med fläktar och glass och resdag till Ilkley


 Kära dagbok…

Citrus vid golvfläkten i Bokrummet

Fläktande…

Det gick ju inte världsabra att jobba igår, men det gick. Samtidigt är det renoveringsbeslut på gång i huset och det blir lite för mycket i värmen. Infektionen i kroppen gör sitt till också, även om jag mår bättre. Jag känner dock att jag är lite råddig i huvudet. Det kan i och för sig ha att göra med värmen. Det är inte så skönt att sitta inne och jobba när det är 30 grader utanför fönstret.

Fästmön var uppe på vinden och hämtade ner våra två golvfläktar. En av dem får jag ha i Bokrummet när jag sitter där och jobbar. Citrus kom och la sig en stund och svalkade av sig. Det blir lite cirkulation i rummet och aningen svalare i alla fall, men visst önskar jag att jag låg vid en strand i stället.

Mer avsvalkad blev jag vid eftermiddagsfikat med en glass. Det var inte helt fel. Efter jobbet tog vi bilen till Slottet och Slottsträdgården för att vattna. Där fläktar det skönt i skuggan, men jag var ganska sugen på att hoppa framför strålen från vattenslangen. Under tiden hade Biografmaskinisten varit här med nycklar. Vi ska försöka träffa honom när vi blir friska och gå ut och käka samt ge honom hans lilla present. Anna gjorde sallad med matvete och bröd till middag. Det var finfint och gott. Till kvällskaffet blev det en KitKat.

Senare på kvällen läste jag ut boken jag har fått för recension. Det blev byte till en bok på engelska, en måste ju hålla språket levande.

Böckerna Hemligheten och The Reading list

Bokbyte från en hemlighet för recension till en läslista på engelska.


Och på tal om engelska…
Nu kommer text och bilder från sjätte dan på Englandsresan…

∼ ♦ ∼

Måndagen den 20 juni

Vi var ganska sega i morse. Faktum är att det killade i halsar och näsor. Vi gick upp tidigare än vanligt, för idag var det utcheckning. Jag talade om i receptionen att jag hade lämnat kvar min trasiga resväska på rummet och att AC:n inte funkade – liksom inte heller Safetyboxen. Boxen sa jag till om tre gånger, men de fixade den inte. Eftersom vi var tvungna att vara på rummet när batteribytet på boxen gjordes – trots att vi inte hade några grejor i boxen – blev arbetet aldrig utfört. Fattar inte, städerskorna får ju vara på rummet utan att vi är där, varför får inte vaktisarna det?

Det blev en snärjig morgon. När vi kom fram till vår tunnelbanestation hittade Anna inte sitt Oyster card utan fick köpa en biljett. Tunnelbaneturen tog sin lilla tid, men vi kom fram till Kings Cross med 30 minuters marginal. Min nya resväska är enorm, astung och svårstyrd…

Även tågresan gick bra. Vi åt lite lunch som jag köpte på tåget. Plötsligt, efter totalt cirka ett par timmars resa, var vi framme i Ilkley. Annas snälla dotter jobbade hemma, så vi stannade till på Nelson road och lämnade väskorna. Den snälla dottern bar min tunga väska uppför en skitsmal trappa. Stark kvinna det där, måste komma från mamma och mormor.

Anna och jag gick en promenad runt Ilkley. Vi köpte 99 flake-glass och åt i parken. Lite senare blev det kaffe och cookie uppe i stan på Outside the box. Vi kikade i några affärer, bland annat en jättefin bokhandel. På hemvägen slank vi in på Marks ‘n Sparks Marks & Spencer för att köpa frukost, ost, kex, vin och öl.

Annas snälla dotter och Boy Wonder lagade mat åt oss – grillade spett i airfryern de fick av oss i julklapp och sallad. Vi drack ett glas vin, jag och Boy Wonder. Och pratade allihopa, på engelska (oartigt annars).

I morrn är det sista dan i England, på onsdag morgon åker vi taxi tidigt till flygplatsen i Manchester. Det är nämligen tågstrejk i England från och med i morrn…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 27 juni, men också Englandsresan 2022, dag sex, den 20 juni: Avkylning med fläktar och glass och resdag till Ilkley

 1. Verkar som det blev ett trevligt stopp även på nästa släktträff 🙂

  Värmen har gett sig här idag, åskade och regnade som ”f-n” igår kväll och nu ”bara” 20 grader, det tackar vi för 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var ju Annas ”släkt”, hon har så många, jag har så få… 😥
   Vi fick regn i natt och idag är det mulet och bara 20 grader. Men huset är uppvärmt, så jag sitter med golvfläkten på och jobbar (nu har jag lite rast).

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.