Tisdagen den 28 juni, lite onsdagen den 29 juni, men också Englandsresan 2022, dag sju, den 21 juni: Jobbar på, men minns mycket gin och second hand i Ilkley


 Kära dagbok…

Värmen håller i sig och jag svettas framför jobbdatorn. Fästmön stack iväg tidigt till Slottet och Slottsträdgården på tisdagen. Hon mår bättre och gräset behövde klippas. Det verkar som om gräsklipparen inte var sjuk, trots allt, för den startade. Jag är inte heller jättesjuk, men seg, täppt och hostig. Har lite svårt att tänka klart och jobba effektivt. Men snart mår jag bättre och snart börjar min fem veckor långa semester.

Så jag tröstade mig med lite nätshopping. Det blev två böcker från Bokus till plusbokspris, Morden i Great Diddling av Katarina Bivald och Grissly av Mons Kallentoft.

Så gissa om jag blev mycket förvånad idag när brevbäraren plingade på vid 9.30-tiden med ett orange paket… Snacka om expressleverans!

 

Herr Katt fick påssjukan i värmen igår, det vill säga han hoppade in i en papperspåse för att undkomma hettan. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Lucifer i papperspåse

Lucifer fick påssjuka.


Efter jobbet åkte jag och hämtade
och skjutsade hem Slottsfrun och AnnaDe hade jobbat hårt och termometern visade över 30 grader. Anna gjorde en underbar bulgursallad med jordgubbar, ädelost, spenat, rödlök och pinjenötter. Tisslingarna var mycket sugna, men det fanns inget i salladen som de gillar eller kan äta.


När vi hade ätit och plockat undan gick vi till Korgtassen
i sakta mak för att handla. I kväll blir det sill och vår egen potatis – det var sillen och lite annat vi köpte. Resten av kvällen tillbringade vi framför TV:n. Det blir inga mord i Midsomer den här sommaren, men Vera är en ganska god ersättare. Det blir sex nya avsnitt med henne på SvT1. Vi såg också en annan brittisk deckare om ett cold case på TV4.

∼ ♦ ∼

Nu kommer text och bilder från den sjunde och sista dagen (jag räknar inte onsdagen eftersom den var resdag) på Englandsresan!

∼ ♦ ∼

Tisdagen den 21 juni

Union Jack i en blomsteraffär Ilkley

Snart åker vi hem från England.

Sista dagen före hemfärd. Tre av fyra var lediga, lika många av oss förkylda. Inte så bra för de två av de tre som ska flyga hem i morrn, men det får gå. 

Vi ställde inget alarm i morse och det var skitskönt att ta det lugnt. Vi åt vår frukost och jag tog en härlig dusch och tvättade håret. Ljuvligt att känna sig sval efteråt. Anna beställde taxi för oss två tidigt i morgon bitti (klockan fem) till flygplatsen i Manchester. Det blir uppstigning 4.30.

Annas snälla dotter var ledig från jobbet och hon följde med oss ner på stan. Anna shoppade en del, jag köpte typ vatten och choklad. Vi strosade runt i några affärer. Ilkley har så många second hand-affärer med fina grejor. Teservisen och kräftfatet hade jag gärna köpt. Fast kräftfatet var nog för hummer. Teservisen var för alkoholhaltiga drycker.

Det fanns också många ginställen, men dessa var ingen mer än jag intresserad av.

Vi åt sen lunch på Banyan. En kall lager till tre små rätter som Anna och jag delade på. Fräscht och gott!


Vi strosade runt lite i Ilkley.
Jag hade gärna sett mer av naturen i Yorskhire, som påminde ganska mycket om Dalarna, men jag mådde inte 100. Efter lunchen gick vi hem och softade och drack kaffe. Vi var bra sega och nån utgång för middag på kvällen blev det inte – Boy Wonder hämtade hem mat åt oss. Jag mådde lite illa, men jag hade inte feber. Annas snälla dotter gick iväg och köpte halstabletter åt oss.


Kattvakten M
skickade underbara bilder på två nyborstade Tisslingar.
Vi längtar hem till dem. Hoppas verkligen att allt går bra i morrn… (Och det gjorde det!)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.