Tisdagen den 14 juni 2022: Larm om ledighet


 Kära dagbok…

Om gårdagskvällen är inte mycket mer att säga än att vi gick hem, mätta efter en pubmiddag, för att packa och fixa lite. Det mesta av mitt är nerpackat förutom sånt en tar i sista stund. Det ska bli varmt i London, men det ska också regna nån dag i både London och Brighton. Och i Ilkley är det svalare och säkert blåsigare ute på heden. Hmmm… inte helt enkelt att packa rätt. Men det blir mest lätta sommarkläder och de är ju varken tunga eller tar mycket plats. Ett par, kanske två, extra skor ska också med, allt för att min onda fot ska få det så bra som möjligt.

Resväska ryggsäck necessär och block

Packat, men inte klart ännu.

∼ ♦ ∼

Rostiga larmgrunkor utomhus Costas

Larm om ledighet! (Dock inte från dessa utan från mina elektroniska kalendrar.)

Det var ännu svårare att koncentrera sig på jobbet idag och jag fick nog ärligt talat inte mycket vettigt gjort. Tur att jag bara hade ett enda möte.

I kväll gäller det att komma ihåg det som går att fixa innan vi drar till flygplatsen tidigt på morgonen. Biografmaskinisten kom för att hämta nyckel. Han har ansvar i helgen, medan vännen M har ansvar under vardagarna. Det känns väldigt bra och tryggt att de kan sköta om vårt hem och Tisslingarna. Vi stannar inte i England nån evighet, men vi ska förstås ändå försöka hinna med massor. Tur att jag är ledig ytterligare några dar när vi kommer hem. Sen blir det en veckas jobb för min del, följd av fem veckors semester. Om jag ältar detta? Det beror på att mina elektroniska kalendrar påminner och larmar om vad som gäller flera gånger om dan.

∼ ♦ ∼

Jag har fått två spännande böcker för recension, men är bara halvvägs i den ena. Den får faktiskt stanna hemma och även bok nummer två, för jag vill läsa koncentrerat och fokuserat när jag ska recensera. I stället får en ganska passande nyinköpt pocketbok följa med i ryggan.

∼ ♦ ∼

Och med detta loggar jag ut ett tag, kära dagbok. Men jag fotar och gör dagboksanteckningar för hand under resan, så det kommer inlägg så småningom.

Toblerone Hello from Britain på Union Jackbricka

Hello Britain!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 14 juni 2022: Larm om ledighet

  1. Ha nu så himla trevlig semester !!!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.