Lördag kväll den 11 juni och söndagen den 12 juni 2022: Bondbränna och packat


 Kära dagbok…

Lördagen blev riktigt varm och jag har noterat ”bondbränna” på mina armar. Inte för att jag har solat, jag har bara gått till och från jobbet och till och från affären, ungefär. Nu önskar jag att mina fula ben kunde få lite vackrare färg än den blåvita de har. Den önskan lär aldrig uppfyllas.

Det passade perfekt att servera kallskuret igår. Jag hade middagen i princip på bordet när Fästmön kom hem från jobbet. Två sorters kalkon och två sorters kyckling bjöd jag på och till det mimosasallad, kokt potatis, ostfralla, solröda tomater och svarta oliver från Lännabruk. Till maten drack vi var sin öl.

Kallskuret mimosa ostmacka Staropramen

Kallskuret passade bra till middag igår på varma lördagen.


Det stannade emellertid inte därvid,
utan senare på kvällen gjorde vi ostassietter. Jag korkade upp ett Amaronevin av årgång 2017. Den årgången var lika fin som 2012, som jag drack… 2017. Den senare årgången köpte jag tidigare på dan, men lustigt nog verkar Systembolaget sälja 2018. Konstigt…

Ostarna med kex och vin intog vi till en skräckfilm på TV. Vi kollade nog bara med ett halvt öga båda två. Jag har ägnat en del tid åt att rensa min nya mobil på alla foton som kopierades över. Det ska jag fortsätta med i kväll. I skrivande stund har jag cirka ett och ett halvt års bilder kvar att gå igenom.

∼ ♦ ∼

Boken Svarta segel och kaffe på sängen

Svart söndagsstart.

I morse var klockan över åtta innan jag vaknade. Givetvis startade jag söndagen, en ledig dag för mig, med läsning och kaffe på sängen. Jag har börjat läsa en av böckerna jag fick för recension i veckan. Det är en riktig sommardeckare hon har skrivit, Rebecka Edgren Aldén.

Idag stod en hel del på min agenda. Anna skulle jobba, men började inte förrän klockan 13 och fick därför sovmorgon. Men jag hittade en skrivbok/ett block från EPA, ett block som kostat hela 1:80. I det hade jag påbörjat en lista för vad jag ska packa i pappas resväska till Englandsresan. Nu var det hög tid att inte bara skriva utan också göra. Och faktiskt, det mesta blev packat utom det som förstås ska ner i sista stund. Hoppas bara att vi kommer iväg. Pilotstrejken och konkursen verkar tillfälligt avvärjda, men det råder kaos på Arlanda, enligt media.


Efter frukost och dusch och Annas avfärd till jobbet
tog jag kattskitspåsen och en kasse tomburkar. Kattskiten slängde jag, burkarna fick följa med till ICA Gnista. Jag skulle inte ha så mycket, det blev bara en stor låda kattmat som jag lämnade i källaren, och två kassar mat och hygienartiklar till oss och två små matlådor till katterna. Ändpå blev jag en femhundring fattigare. Jag ringde Annas snälla mamma från Gnista för att höra om hon var på Slottet och ville få skjuts hem, men idag hade hon bara marscherat med sin syster hemma på området.

Två ICA-kassar mina vita skor o Annas tofflor

Det blev bara två kassar och en stor låda kattmat som fick följa med hem från Gnista.


Efter eftermiddagsfikat tog jag en promenad med dammsugaren
på nån timme. Ryggen protesterade inte, foten bara lite grann. Jag har för övrigt köpt en tub Iprengel som jag ska ha till foten, för medicin går ju inte. I morrn efter jobbet har jag också en sista dejt innan resan med min naprapat V.

Till middag har jag ätit pastaknyten med tomatsås och riven parmesan. Jag ska strax hänga en maskin tvätt innan jag intar kvällskaffe och fortsätter mobilrensningen. Förhoppningsvis hinner jag läsa en stund i kväll också. Morden i Helsingör säsongsstartar i TV4 i kväll klockan 21, men jag inväntar Anna som inte slutar förrän då. Vi får helt enkelt titta på TV4 Play.

Pastaknyten med tomatsås och parmesan boken Svarta segel

Söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Regnet hänger i luften. Hoppas det trillar ner i natt så att jag förblir torrskodd under min promenad till jobbet i morgon bitti. Jobbväskan är packad. Och just som jag skrev det tittade solen fram igen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.