Fredag kväll den 10 juni och lördagen den 11 juni 2022: Egna versioner, bekanta från förr och en ofokuserad packa(r)…


 Kära dagbok…

Caesarsallad öl och boken En god man

Tofflisk version av Caesarsallad.

Jorå, nog kunde jag sno ihop en egen version av Caesarsallad, minsann. Fästmön hade förberett och stekt kalkonbacon. Detta blandade jag ihop med en skuren, stekt kycklingfilé, tomater och sallad. Krutonger gjorde jag genom att rosta en skiva rågbröd. Avslutningsvis toppade jag med skivad parmesan och dressing. En kall Staropramen blev måltidsdryck och mitt sällskap var min dåvarande bok på gång. Den är lite seg, tycker jag, boken. Eller så är det jag som är ofokuserad och har för mycket på gång just nu.

När Anna kom hem från jobbet åt hon nåt lätt och fixade lunch till sig själv idag. Vi smakade på några åt upp chips och Fazerchokladen jag hade köpt på jobbet. Inte konstigt att vikten ökar. Sista delen av säsongens Shetland såg vi – och det slutade… inte bra. Eller i vart fall med en riktig cliffhanger.

∼ ♦ ∼

Boken En god man och kaffe på sängen

Lördagsmorgon…

I morse sov jag till halv åtta, knappt. Jag bryggde kaffe och låg i sängen och läste. Men, som sagt, lite ofokuserad är jag allt. Jag funderade på E och K, som jag kontaktade igår och som jag hade hoppats få träffa i Brighton. E har inte svarat och K, som råkade fylla år igår (!), är på semester i Skottland. Nu hoppas vi att stipendiet kan ge en ny möjlighet att ses.

Jag tog reda på en del av gårdagens tvätt, men allt från igår var inte torrt, så det fick hänga kvar. Därefter tömde jag kattpottor i vårt nystädade förråd/katternas toalett. Anna har gjort fint där, men hon är inte färdig, sa hon igår. Det ska bli spännande att se när det är klart, vilket jag misstänker att det inte hinner bli före resan. Fast när vi kommer hem har Anna fortsatt semester, medan jag bara är ledig några extra dar innan jag ska in och jobba en vecka. Kanske gör hon färdigt då. Jag åkte ner med sopor och fotade ett trasigt dörrvred till ordförande som lovade felanmäla på måndag samt tog upp två stora lådor kattmat ur källarförrådet till skafferiet.

När jag klev upp började jag packa lite grann. Det är svårt att veta hur vädret blir, men jag packar väl mest tischor och några extra ombyten, en varm tröja, ett par skjortor med mera. Än så länge har jag bara slängt ner strumpor och underkläder i resväskan samt en del i necessären.

Resväska och necessär

Påbörjad packning inför resan.

Efter dusch och frukost tog jag Dramaten formerly known as Roland och haltade bort till Kvarnen. Där handlade jag på Korgtassen och Systemet för över 1 100 spänn. Det mesta var bara till i kväll, förutom en av vinflaskorna och Östgöta sädesbrännvinet som är till midsommar. Allt jag handlade är inte med på bilderna, för jag köpte bröd, kallskuret, kex, tomater och mimosasallad också. Det är sanslöst dyrt!  Och så ska jag åka till Gnista och handla i morrn igen…

Men roligt nog träffade jag en bekant från förr på Systemet. Eller… hon frågade om jag inte hette det jag heter och det kunde jag inte neka till. Själv heter hon Lena. Vi hade träffats på en stor födelsedagsfest i Flogsta och hon tyckte att jag var helt mig lik. Bara det att det med all säkerhet är runt 40 år sen jag var på födelsedagsfest i Flogsta… Nåja, jag kände inte igen henne alls, men det blev en trevlig pratstund med denna pensionär och fritidspolitiker. Roligt!

Fast nog kom jag av mig helt, för jag skulle ha gått till apoteket också… Nu får det kanske vänta, sekinerna rinner iväg. Foten får klara sig utan antiinflammatorisk gel. Den känns av idag och även ryggen har gjort sig påmind med diverse hugg, framför allt när jag tömmer kattpottorna…

På eftermiddagen vilade jag foten och mig själv. Jag hade tänkt försöka ge mig ner på stan, men det blev inte så. Butiken på hörnet fick ett besök och sen fikade jag hemma. Jag ringde Annas snälla mamma och vidare hade jag kontakt med lägenhets- och kattvakterna. Sen packade jag lite till.

Lördagsfika hemma

Det blev lördagsfika hemma.


Det blev bokbyte också framåt seneftermiddagen.
Jag läste ut deckaren om en mördad barnläkare. Nu har jag grabbat tag i en av böckerna jag fick för recension i veckan. Det blir första boken i Rebecka Edgren Aldéns serie Sjöräddarna.

Citrus med böckerna En gpd man och Svarta segel

Citrus tyckte att jag skulle byta bok från den om en mördad barnläkare till första delen i serien om Sjöräddarna.

∼ ♦ ∼

Idag har jag verkligen inte gjort så mycket nytta, men i morrn tar jag nya tag. Då ska jag dammsuga, åka och handla och stryka kläder samt packa kläder också. Fast först blir det lördagsmiddag. Jag ska bjuda Anna på kallskuret med kokt potatis och mimosasallad, oliver från Lännabruk, tomater, bröd och ost. Lite senare kanske det blir ett glas rött och mer smakrika ostar. Vi får se vad vi orkar med…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.