Onsdag kväll den 8 juni och torsdagen den 9 juni 2022: Trevliga och bra möten med människor


 Kära dagbok…

Öl och jordnötter

Bytte Happy Buddha-doften mot nötter och öl på Happy Duck.

Ibland slutar en dag bara trevligt och bra. Jag skulle ju ha en liten träff efter jobbet igår med arbetskamraten A och hans fru N, den senare som jag intervjuade för och skrev en artikel om i våras på vårt intranät. Men innan träffen haltade jag ner på stan för några ärenden, bland annat inhandla reseförpackningar av duschmousse och bodylotion. Jag tror att jag sniffade igenom rubbet på Rituals, men hittade inget jag ville köpa. Varför har Rituals slutat med den underbara doften Happy Buddha? Varför? Ja ja, jag får väl nöja mig med vad hotellet har att erbjuda. Ett annat inköp gjordes på annat ställe, men apoteket kom jag på att jag skulle ha gått till när jag hade parkerat mig på Happy Duck Bar med en öl och en skål jordnötter. Apoteksärendet får därför vänta till helgen. En Buddha ersatt med en anka, båda glada. Jag blev genast gladare.

Strax anslöt A och N och tog var sin bira. Vi diskuterade middag och efter en del velande och lite pinsamheter skulle min sambo tycka, hamnade vi på Costas uteservering. Där var det riktigt mysigt trots det lite plastiga inslaget. Jag käkade kycklingspett som vanligt och drack ytterligare en öl. Det var alldeles lagom. Många trevliga – och otrevliga – ämnen dryftades. Det var väldigt trevligt och intressant att lyssna på och bli lyssnad på av andra. Intressanta och intresserade människor, helt enkelt. Jag tror inte att det var sista gången vi strålade samman, A och hans PT N. När de första regndropparna föll bröt vi upp och gick åt var sitt håll. Vid järnvägen var det som vanligt bomfällning. Där och då upphörde regnet.

Vatten och öl o sällskap på Costas uteservering

Vatten och öl och trevligt sällskap. Men det kom mat på bordet också.


Jag kom hem till en trött Fästmö
som hade försökt tvätta i tvättstugan, men blivit omsprungen av fru Klorin. Nån doft av blekmedel kände jag dock inte, så förhoppningsvis tvättade fru K bara vanlig tvätt.

På byrån i hallen låg två spännande paket. Det ena var till vår granne igen. Alla brevbärare på PostNord verkar inte vara läskunniga. Jag lämnade det paketet utanför deras dörr i morse. Det andra paketet var till mig. Glatt överraskad slet jag upp Rebecka Edgren Aldéns senast bok Svarta segel som jag fått från Romanus & Selling för recension. Härligt! Ytterligare en svensk favoritförfattare som skriver spänningsromaner med klass. Det här är första delen i en ny serie. Jag hoppas hinna läsa den före Englandsresan, men det är tveksamt. Första recensionsdatum har emellertid redan varit och jag tror inte att det gör nåt om en recension kommer i sommar när folk har mer tid för roligheter som att läsa böcker.

∼ ♦ ∼

Idag har foten varit besvärlig även om den inte var det först när jag vaknade. I ryggslutet nyper det till när jag har suttit för länge. Det gör ont, men det är bra att bli påmind om att jag ska resa på mig. Förmiddagen bestod av två möten, varav det ena var två timmar långt. Jag stod upp då och då, faktiskt. Det var ett riktigt bra möte och jag blev upplyft och känner mig engagerad och taggad inför det som det informerades om. Jag träffade även en god kollega från en annan avdelning och vi bestämde att försöka luncha nån gång efter midsommar och uppdatera varandra.

Till lunch idag hade jag avtalat ett avstämningsmöte med två favoriter från min förra avdelning. De har båda två stöttat mig under perioder när det har varit tungt i såväl privatlivet som på jobbet. Nu ska de lämna det sjunkande skeppet sina jobb och bli pensionärer i höst. Jag önskar dem stor lycka i deras nya liv! 

Judith och Cecilia

Judith och Cecilia, två favoriter som ska bli pensionärer i höst. (Bilden är publicerad med tillstånd från dem båda.)


Som en liten bonus träffade jag även av en händelse
en före detta kollega från tiden när vi båda jobbade vid ett annat av stans universitet. Underbart kul att vi nu båda är jobbar på Uppsala universitet båda två.

∼ ♦ ∼

Det har varit en bra dag, med flera bra möten med människor. Jag blir fylld av energi och glädje av intressanta och intresserade människor. Men jag fick också vetskap om en del av mindre trevliga sidor hos människor. Det är inte OK att behandla kollegor nedlåtande, så jag satt en stund med min mycket kompetenta arbetskamrat och lyssnade och pratade.

I kväll efter jobbet träffade jag Anna på stan för en drink. Det gäller att utnyttja de fina dagarna och kvällarna till sånt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.