Torsdag kväll den 9 juni och fredagen den 10 juni 2022: Ljus och luft, ost och vin, Cirkus Lucifer och Hemligheten på det


 Kära dagbok…

Nödsignalknapp

Jag behövde ljus och luft efter jobbet.

Det bara blev så att Fästmön och jag strålade samman efter jobbet på K5. Det var underbart skönt ute och jag hade ingen lust att gå och sätta mig i en varm och dammig lägenhet. Anna hade påbörjat ett nytt projekt hemma, men fann det enkelt att avsluta tillfälligt. Hon menade att hon hann göra resten/mer idag. Ja ja, jag vet att hon hade tvättstugan idag också och sen skulle hon börja jobba klockan 16. Visserligen har hon bara en kort arbetskväll, men ändå. Nåja, den som startar ett projekt har ansvar för att avsluta det. Hon hade gjort så fint i ett av våra förrådsutrymmen i lägenheten! I stället kör jag lite veckotvätt uppe i lägenheten och i helgen ska jag handla.

Vi hängde faktiskt på låset igår på K5. Först skulle vi ses på Churchill Arms uteservering, men den låg helt i skuggan. Utanför K5 fick vi lite mer ljus och luft och framför allt inte så mycket biltrafik. Vi började med var sin drink, fortsatte med ostar, chark (bara Anna) och en röd italienare samt avslutade med en riktigt skum dessert, jalapeñoglass. Perfekt kvällsmat, enligt min mening. Ostarna var lagom smakrika, vinet försvinnande gott utan att vara för tungt. Tyvärr går det inte att köpa på Systembolaget, men för den som är intresserad och har möjlighet går det att köpa på K5, alltså.


Och när vi gick hem, medan solen sjönk, passerade vi Bierhuis
och vem jobbade där om inte N från Churchill Arms?! Roligt återseende, hon jobbar på flera av ägarens krogar, men just nu mest på den belgiska.

∼ ♦ ∼

Lucifer sover på klätterpelaren på balkongen

Lucifer sov gott på balkongen när jag gick.

I morse var det cirkus hemma. Lucifer pep utanför sovrumsdörren och Anna gick upp för att hälla upp maten. Givetvis smet katten in i sovrummet. Min avdomnade hand hängde ner från sängen. Plötsligt kände jag en hårig svans… Ja, känseln är det inget fel på, men domningarna är jobbiga. Igår när jag gick och la mig satte dessutom foten igång att värka som fan. När jag klev upp gjorde den ont att gå på, men den värkte tack och lov inte. Sjukt när inte ens alkohol hjälper mot det onda… För att återgå till morgonen… Anna fick ut katten, men jag hade ju vaknat till och klev upp halvblind för att gå på toa. Givetvis var den upptagen och ett par kvinnoben fick en rejäl smäll av dörren. (Benen blockade öppningen till toa, alltså.) Tur att gästtoaletten är i hyfsat skick. Jag slumrade till en stund innan Anna for upp som ett skott. Lucifer igen, förstås. Den här gången spydde han – i vardagsrummet. Sen gav vi väl upp försöken att somna om. Jag skulle ändå upp snart och Anna hade tvättstugan från klockan sju. När jag gick till jobbet låg båda katterna ute på balkongen – och sov…

∼ ♦ ∼

På jobbet var det ganska lugnt och folktomt idag – det är ju fredag. Mitt blodtryck sköt i höjden när jag anlände, eftersom det visade sig att en fil försvunnit från fillagringen. Denna fillagring är under all kritik. Jag felanmäler och felanmäler, men inget händer, den bara fortsätter att vara opålitlig. Därför får jag spara på privat USB-sticka. Jag har varken tid eller lust att skriva om långa texter.

Selfie med grimas i orange

Blodtryckshöjande strul i morse. (Men snigg färg på pikén och fin byggnad i bakgrunden.)

∼ ♦ ∼

Selfie i solbrillor och blått

Vikt och BMI ökar, men det gör även muskelmassan. Fettprocenten minskar. Hur ska en tolka morgonens vägning, egentligen? (Måste lägga in en mer normal selfie.)

Ja hum… Det är ju fredag, har varit hela dan, och för min del innebär det vägning. Jag har fuskat massor under den gångna veckan. I måndags åt jag tårta, i tisdags åt jag två mål lagad mat och en glass, i onsdags åt jag två mål lagad mat och drack två öl och igår åt jag ostar och drack vin på kvällen. Sånt ger resultat – fast inte så bra. Jag har gått upp 700 gram och BMI har ökat med två tiondelar. Fettprocenten i kroppen har däremot minskat med tre tiondelar och muskelmassan har ökat med lika mycket. Mängden vatten i kroppen var tre tiondelar högre i morse än förra fredagen. Det enda som är konstant är benmassan. Sammanfattningsvis: fusk ger påslag på vikt och BMI, men fettprocenten sjunker och muskelmassan ökar ändå.

∼ ♦ ∼

Men… jag tänker avsluta med nåt roligt! Dels har jag varit uppe på vinden och hämtat ner den här… 

Pappas resväska

Pappas resväska får följa med till England igen.


Pappas resväska ska få följa med mig till England igen. 
I morgon ska jag börja packa.

Sen fick jag väldigt fin post idag från Norstedts och Anna Bågstam. I ett vitt vadderat kuvert låg första delen i Anna Bågstams nya deckarserie Pegasus, Hemligheten. Stort TACK för boken OCH för blurben på fliken! Nu har jag fått ytterligare en bra bok att läsa och recensera – men inte förrän efter min resa, trots att det kliar i fingrarna.


Nu ska jag hänga ytterligare en maskin tvätt
och sen ska jag sno ihop en Caesarsallad. Det kan väl inte vara så svårt..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.