Tisdag kväll den 7 juni och onsdagen den 8 juni 2022: Trycker mig mot gränsen


 Kära dagbok…

Boken Hej Bajskorv hos Crecenserar

Jag vill inte bli behandlad som nåt man stoppar i en bajspåse.

Det blev inte precis nån vanlig vardagskväll igår med lugn och ro, men jag blev bjuden på hemmamiddag av Fästmön. Två hungriga barn anlände och middag lagades så att det även fanns mat och glass till efter för mig. Jag brukar inte äta middag hemma på vardagskvällar, utan äter mitt huvudmål mitt på dan på jobbet. Två mål lagad mat blir för mycket när en har ett stillasittande jobb. Dessutom vill jag inte orsaka extra arbete i köket för Anna. Nu blev det kyckling och ris och nej, jag tog ingen bild. Men det var roligt att träffa Storasyster och Lillebror. Storasyster är en sån positiv och omtänksam person. Jag önskar att hon kunde smitta av sig sitt lätta sinne. För egen del står jag och trycker mig mot gränsen, i vissa läger, för vad jag upplever att jag står ut med. Jag vill varken vara nån bajspåse eller bli behandlad oförskämt. De flesta behandlar mig med vänlighet och respekt, några väljer mig framför andra. Jag vill inte bli satt på nån piedestal, men jag kräver lite vanlig jävla hyfs. Och kanske en smekning över kinden nån gång ibland eller en kram när det är tufft. Tyvärr är det de negativa undantagen en minns, de som gör rivmärken i själen.

Jag erbjöd bonusbarnen skjuts ut till fadern i Förorten och det tackade de ja till. De var trötta efter resan och dagens resa skulle börja tidigt. Det är inte svårt att hjälpa utan bara trevligt när människor tackar. Bonusbarnen tackade för skjutsen och då är det extra lätt att vara snäll tillbaka. Vi skildes åt med kramar och påminde varandra om att nästa gång vi ses blir det i London. Hoppas vi. Vi har flygbiljetter hos SAS och där hotar, förutom köerna på Arlanda, såväl konkurs som pilotstrejk.

∼ ♦ ∼

Lucifer på frukostbordet

I morse var det trångt på frukostbordet.

I natt vaknade jag flera gånger av såväl kramp i fötterna som regn. Jag har väldigt ont i foten idag. Mulet var det på alla håll och kanter, men jag överraskades inte av nån nederbörd på väg till jobbet. Men först fick jag trängas vid frukostbordet med herr Katt. Min sambo och jag har lite olika uppfattning om huruvida katterna får vara på bordet eller inte. I morse orkade jag inte lyfta ner Lucifer. Han hoppade dock upp i fönstret när han inte ville vara bokstöd och dessutom hörde en fågel utanför. Jag sopade och tömde kattpottorna samt bäddade innan jag gick. Eller haltade. Kattskiten slängde jag i en tunna i allén. Kom fram ännu senare än vanligt till jobbet, samtidigt fortfarande bland en av de två första på avdelningen.

Idag har jag haft ett antal möten som vanligt och även pillat med lite högt och lågt. Efter jobbet, när det här inlägget publiceras, träffar jag min arbetskamrat A och hans fru N över en öl och en bit mat. Anna är medbjuden och välkommen, men har avböjt. Fast vem vet, hon kanske får för sig att joina oss.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 7 juni och onsdagen den 8 juni 2022: Trycker mig mot gränsen

 1. Håller verkligen tummarna för att det inte blir några problem med flyget !!

  kaoset på Arlanda har jag också läst om, galet hur omständigt det skall behöva blir för att ge sig ut på semester nuförtiden. Tur ni har pass iaf.. såg en väns familj som hade fixat nya pass, men pga av någon trasig maskin var dessa veckor försenade..så dom fick köa från sex på kvällen innan och hade tur att få kölapp morgonen efter, med nöd och näppe, för tillfälliga pass..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det verkar inte som om det blir strejk förrän efter vår hemkomst i alla fall, alltid något. Pass fixade jag i god tid eftersom jag visste att jag skulle ut och resa och att passet gick ut. Men systemet kollapsade liksom efter mig. Jag minns att jag bloggade om att det var svårt att få ut nummerlappar ens…
   Håll gärna en tumme, vi har inte rest än, men snart… Hoppas vi… 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.