Fallvind


Ett inlägg om en bok från Doggerland.Maria Adolfssons bok FallvindEn gång, av en händelse, upptäckte Fästmön och jag Maria Adolfssons Doggerland-serie.
I år kom den femte delen i serien ut. I början av maj nätshoppade jag Fallvind tillsammans med några andra böcker. Och nu är den läst.

Den här serien utspelar sig i Doggerland, ett fiktivt land nånstans mellan brittiska öarna och Skandinavien. Det är så realistiskt skildrat att Anna och jag ville åka dit. I centrum står polisen Karen Eiken Hornby, nu föräldraledig med lilla Selma. Pandemin har kommit till Doggerland och när Karens mamma och hennes mans hus brinner ner har hon plötsligt två personer till i hushållet. Men allting går att lösa. Dessvärre blir Karen övertalad att återgå i tjänst sedan fallen hopar sig och poliser är sjukskrivna. Karen arbetar tillsammans med den slutna Astrid Nielsen för att hitta lösningen på morden på två ungdomar. Ganska snart upptäcker de att fallen hänger samman. Frågan är om fler unga riskerar att mördas. Och varför bevakar nån Karen?

Lite lagom rörigt är det i början, men allting och alla har en koppling, även mördare och offer. Det är lite mycket relationsproblematik som i vissa lägen flyttar fokus från den spännande centralberättelsen. Här är personer och relationer det viktiga. Så dock även när det gäller mördare och offer, vilket gör det hela ändå ganska OK. Miljöskildringarna är mer sparsamma den här gången. Jag vill ändå åka till Doggerland – om jag kunde.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Doggerland-serien:

  1. Felsteg
  2. Stormvarning
  3. Mellan djävulen och havet
  4. Spring eller dö
  5. Fallvind (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.